Οι Αρχαίοι Έλληνες έφτασαν πρώτοι στην Κίνα - Δείτε τα νέα ανατρεπτικά ευρήματα!
Και όμως σε νέα έρευνα Κινέζων αρχαιολόγων βρέθηκε ότι πρώτοι έφτασαν οι Αρχαίοι Έλληνες στην Κίνα πριν τον Μάρκο Πόλο! Δείτε τι βρήκαν!

kina

Μια νέα ανατρεπτική έρευνα έρχεται από το BBC όπου Κινέζοι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες έφτασαν πρώτοι στην Κίνα, πριν τον Μάρκο Πόλο!

Ως τώρα οι ειδικοί ανέφεραν ότι ο πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε στην χώρα της Ανατολής ήταν ο Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα.

Ο αρχαιολόγος όμως Li Xiuzhen από το Μουσείο του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας, ανακοίνωσε ότι νέα ευρήματα δείχνουν ότι η Ευρώπη ήρθε σε επαφή με την Κίνα 1.500 χρόνια νωρίτερα χάρη στους Αρχαίους Έλληνες και -πιο συγκεκριμένα- στον Μέγα Αλέξανδρο.

Μια άλλη έρευνα εντόπισε Ευρωπαϊκό μιτοχονδριακό γονιδίωμα σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην επαρχία Σιντζιάνγκ στα βορειοδυτικά της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι Δυτικοί μετοίκησαν, έζησαν και πέθαναν εκεί κατά την περίοδο που Αυτοκράτορας ήταν ο Τσιν Σι Χουάνγκ.

Όλα ξεκίνησαν όταν αγρότες εντόπισαν 8.000 ομοιώματα από τερακότα θαμμένα σε κοντινή απόσταση από τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα το 1974. Μόνο που δεν υπήρχε η παράδοση δημιουργίας μεγάλων ανθρώπινων ομοιωμάτων στην Κίνα πριν την δημιουργία του συγκεκριμένου τάφου.

Οι φιγούρες που εντοπίζονταν συνήθως δεν ξεπερνούσαν τα 20 εκατοστά σε μέγεθος.

Ο δρ Xiuzhen εξηγεί ότι η γρήγορη ανάπτυξη των δεξιοτήτων των τεχνιτών πρέπει να προέρχεται από ξένες επιρροές. Αυτό που εκτιμούν είναι ότι ο περίφημος Στρατός από Τερακότα και άλλα ομοιώματα είναι επηρεασμένα από την αρχαιοελληνική τέχνη.

Την συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει και ο καθηγητής Λούκας Νίκελ από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Ο Λούκας Νίκελ μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Πρώτος Αυτοκράτορας είχε επηρεαστεί από την άφιξη των ελληνικών αγαλμάτων στην Κεντρική Ασία, μετά τον Μεγάλο Αλέξανδρο.

“Φαντάζομαι πως κάποιος Έλληνας γλύπτης θα ήταν στο σημείο για να εκπαιδεύει του ντόπιους” σχολίασε.

Άλλα ευρήματα περιλαμβάνουν νέες ενδείξεις πως το σύμπλεγμα τάφων του Πρώτου Αυτοκράτορα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι πιστευόταν αρχικά και δη 200 φορές μεγαλύτερο από την Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο.

Επίσης περιλαμβάνουν ακρωτηριασμένα λείψανα γυναικών, που πιστεύεται πως υπήρξαν παλλακίδες του Πρώτου Αυτοκράτορα αλλά και το κρανίο ενός άντρα με περασμένο πάνω του ένα βέλος.

Το κρανίο εικάζεται πως ανήκε στον μεγαλύτερο γιο του Πρώτου Αυτοκράτορα, που φέρεται να σκοτώθηκε μαζί με άλλους κατά τη διάρκεια μάχης μετά τον θάνατο του Αυτοκράτορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1