5 επιστημονικοί λόγοι που τα κατοικίδια μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους!
Ας δούμε 5 έρευνες και τα ευρήματα τους για τη σχέση μας με τα αγαπημένα μας τετράποδα!

Cat-and-dog-snuggle-in-bed-via-Shutterstock-800x430

Η αλήθεια είναι πώς δε χρειάζεσαι επιστημονικούς λόγους για να καταλάβεις πώς ο σκύλος ή η γάτα σου σε έχουν βοηθήσει να είσαι υπεύθυνος, υπομονετικός και πολλά ακόμη.

Ωστόσο κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες έρευνες που δείχνουν πώς τα κατοικίδια όχι απλά μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους αλλά μας βοηθούν και στην υγεία μας.

Ας δούμε 5 έρευνες και τα ευρήματα τους για τη σχέση μας με τα αγαπημένα μας τετράποδα!

Αντίδοτο στην μοναξιά

Η μοναξιά έχει συσχετιστεί με την καρδιακή νόσο και τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλα αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος του οργανισμού.

Σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Aging & Mental Health ενήλικες που είχαν κατοικίδιο ζώο, ένιωθαν λιγότερο μόνοι από εκείνους που δεν είχαν κάποιο κατοικίδιο, ενώ ήταν καλύτερη η κοινωνική τους αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους.

Ενσυναίσθηση

Οι ερευνητές όπως σημειώνεται στο Readers digest, μεταξύ άλλων είπαν πως οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν τόσο τα ζώα όσο και τα αντικείμενα ως ανθρώπους,  αναπτύσσουν πιο έντονα την ενσυναίσθηση από άλλους.

Αντίδοτο στον αρνητισμό

Σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Anthtozoos οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια μπορούν να ξεπεράσουν πιο εύκολα μία κοινωνική απόρριψη, και νιώθουν λιγότερο αρνητικά από τους ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο.

Αντίδοτο σε προβλήματα με την καρδιά

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Vascular and Interventional Neurology οι γάτες μπορούν να μας προστατεύσουν από την καρδιακή νόσο.

Οι ενήλικες που είχαν ως κατοικίδια τόσο γάτες όσο και σκύλους παρουσίασαν καλύτερες γνωστικές λειτουργίες. Ειδικότερα η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Anthrozoos και σύμφωνα με τα ευρήματα οι συμμετέχοντες που είχαν κατοικίδια φάνηκε να θυμούνται καλύτερα και με περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ χρησιμοποιούσαν τις εμπειρίες του παρελθόντος για να αποφασίσουν πως θα ενεργήσουν, όταν καλούνταν να πάρουν μία απόφαση.

Πηγή χαράς!

Οι συμμετέχοντες της μελέτης οι οποίοι είχαν σκύλο, είχαν αντίστοιχα αυξημένα επίπεδα οξυτοκίνης -ορμόνη της χαράς-, ενώ οι παλμοί της καρδιάς τους ακόμη και μία ώρα μετά από την παρέα με τον σκύλο τους, ήταν πιο χαλαροί, συγκριτικά με τους συμμετέχοντες που δεν είχαν κατοικίδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;