ΤΕΙ Λάρισας: Άνοιξαν οι πύλες των θερμοκηπίων!

Από neolaia.gr Team 23 Μαΐου 2016

Αντιδράσεις για τη μεταφορά του τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας

Από την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, άνοιξαν οι πύλες των θερμοκηπίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Λάρισα.

Ειδικότερα, ξεκινάει ανοιχτή πενθήμερη ενημέρωση κοινού, στο πλαίσιο του έργου «Adapt2change: Προσαρμογή της αγροτικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στον περιορισμό των υδάτινων πόρων», και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο.

Στην ενημέρωση θα παρευρεθούν εταίροι του έργου, καθώς και εξειδικευμένα στελέχη στο αντικείμενο των θερμοκηπίων.

Οι ώρες της ενημέρωσης και εκπαίδευσης στα πρωτότυπα θερμοκήπια θα είναι: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 10:00 – 15:00 και Πέμπτη: 10:00 – 19:00. Αντικείμενο της ενημέρωσης θα είναι: «Επίδειξη θερμοκηπίων -Εκπαίδευση στο πεδίο» – “Farmers Field School”.

Με δεδομένο πως η λειψυδρία και η ρύπανση των υδάτων είναι μια περιβαλλοντική απειλή που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, το έργο «Adapt2Change», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φιλοδοξεί να προωθήσει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που να μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους αγρότες.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας (επικεφαλής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Πειραιά, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου, το KEK Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. και η ICON Group Τεχνική ΕΠΕ.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Έργου www.adapt2change.eu ή να επικοινωνούν με το ΤΕΙ Θεσσαλίας (καθ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, Συντονιστής Έργου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ