Πανελλήνιες 2016 Έκθεση Θέματα: Ποιος ήταν ο Ευάγγελος Παπανούτσος;
Οι Πανελλήνιες 2016 έκαναν πρεμιέρα με το μάθημα της Έκθεσης, το κείμενο που δόθηκε για περίληψη ήταν του Ευάγγελου Παπανούτσου.

Πανελλήνιες 2016

Οι Πανελλήνιες 2016 έκαναν πρεμιέρα με το μάθημα της Έκθεσης. Το κείμενο που δόθηκε για περίληψη ήταν του Ευάγγελου Παπανούτσου.

Δες εδώ τα φετινά θέματα και τις απαντήσεις στο μάθημα της Έκθεσης. 

Ο Ευάγγελος Παπανούτσος ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες παιδαγωγούς, φιλοσόφους και δοκιμιογράφους του 20ου αιώνα.

Το κείμενο που επιλέχθηκε στο μάθημα της Έκθεσης ήταν από το βιβλίο του “Πρακτική Φιλοσοφία”. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 27 Ιουλίου του 1900 και πέθανε στην Αθήνα στις 2 Μαΐου του 1982. Η καταγωγή του ήταν από Σοπωτό Αχαΐας.

Ο Ευάγγελος Παπανούτσος ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που καθιέρωσε τη δημοτική γλώσσα στην εκπαίδευση αλλά και το διαχωρισμό σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

.Το έργο του αναιρέθηκε σχεδόν ολοσχερώς την περίοδο της Χούντας αλλά με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Καραμανλή με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 1976 (μεταρρύθμιση Ράλλη) υιοθέτησε τις ιδέες του.

Συμμετείχε ενεργά στην πολιτική, αρχικά με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων, στη πορεία δε διετέλεσε και Υπουργός Παιδείας. Έγινε περισσότερο γνωστός για το παιδαγωγικό του έργο, ιδιαίτερα για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Γεώργιου Παπανδρέου, που έγινε γνωστή ως μεταρρύθμιση Παπανούτσου, το 1964.

Το έργο του δεν υλοποιήθηκε γιατί η κυβέρνηση έπεσε λόγω της αποστασίας και οι αλλαγές που είχε προωθήσει αναιρέθηκαν. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, όμως, της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή (μεταρρύθμιση Ράλλη) το 1976 ουσιαστικά στηρίχτηκε στις δικές του ιδέες.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δεκάδες βιβλία, όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα γερμανικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά. Εργασίες του Ευάγγελου Παπανούτσου έχουν δημοσιευθεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά της Ευρώπης και της Αμερικής. Μετέφρασε δοκίμια του Ιμμάνουελ Καντ και του Ντέιβιντ Χιουμ και, μαζί με τον Βασίλη Τατάκη, τους πλατωνικούς διαλόγους Φαίδων και Πρωταγόρας.

Εκτός από τα άρθρα του στο περιοδικό «Παιδεία και Ζωή», δημοσίευσε άρθρα και μελέτες του και σε άλλα ελληνικά περιοδικά, όπως στη «Νέα Εστία», στο «Συνεταιριστής» και κάθε εβδομάδα στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ».

Αυτός ήταν λοιπόν ο Ευάγγελος Παπανούτσος! Μάθε εδώ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες 2016! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;