Κάννες 2016: Ο,τι χρειάζεται να ξέρεις!
Αυτά έγιναν τη πρώτη μέρα στις Κάννες 2016!

flix3

Οι Κάννες 2016 ξεκίνησαν χθες (11/5) και αυτά είναι όσα χρειάζεται να ξέρεις!

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Τζορτζ Μίλερ. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Βανέσα Παραντί, Βαλέρια Γκολίνο, Μαντς Μίκελσεν, Λάζλο Νέμες, Αρνό Ντεπλεσάν, Καταγιούν Σαχαμπί και Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Το φεστιβάλ άνοιξε με την τελευταία παραγωγή του Γούντι Άλεν, το «Cafe Society», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κρίστεν Στιούαρτ και ο Τζέσι Άιζενμπεργκ.

Κάννες 2016

Η 47η ταινία του ξεχωριστού αμερικανού σκηνοθέτη προβάλλεται εκτός διαγωνιστικού προγράμματος. Παρακολουθεί την ιστορία ενός νέου άνδρα, ο οποίος εγκαταλείπει την εβραϊκή οικογένειά του στη Νέα Υόρκη και πάει στο Χόλιγουντ, τη δεκαετία του ’30 με όνειρο, να δουλέψει στο χώρο του κινηματογράφου. Ερωτεύεται και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. Στην Ελλάδα θα δούμε το φιλμ στα τέλη Αυγούστου.

flix15

21 ταινίες διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα, που θα απονεμηθεί στις 22 Μαΐου.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ συμμετέχει με την 20η του ταινία, την «Julieta». Πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα, την οποία το 2015 βρίσκει στο χείλος της τρέλας. Τριάντα χρόνια νωρίτερα, βλέπουμε μια πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της. Η ταινία, στην οποία μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν οι Αντριάνα Ουγκάρτε, Έμμα Σουάρεζ, Ίνμα Κουέστα, Ρόσι ντε Πάλμα, Πιλάρ Κάστρο, θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο.

Οι υπεύθυνοι είδαν πάνω από 1.800 ταινίες και από αυτές επέλεξαν 50-60 για να δούμε τελικά στο φεστιβάλ τις 21 του διαγωνιστικού προγράμματος.

 

Ανάμεσα στις πολυαναμενόμενες παραγωγές είναι η νέα ταινία της Τζόντι Φόστερ «Money Monster», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς. Η Φόστερ επιστρέφει στην Κρουαζέτ μετά από πέντε χρόνια με ένα θρίλερ ομηρίας που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά της Τζούλια Ρόμπερτς στις Κάννες. Για την πρεμιέρα του φιλμ έχει καταφτάσει και το ζεύγος Κλούνεϊ-Αλαμουντίν.

flix14

Οι παρουσίες στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας ήταν ξεχωριστές, όχι μόνο από το καστ του «Café Society», αλλά και από την Κριτική Επιτροπή κι ακόμα την Τζούλιαν Μουρ, τη Ναόμι Γουοτς (τόσο λαμπερές όσο και τα κοσμήματα Chopard που φορούσαν), την Τζέσικα Τσαστέιν, φυσικά την Κατρίν Ντενέβ. Απολαύστε παρακάτω.

flix4 flix7

ΥΓ: Τα δικά μου μάτια πάντως ανυπομονούν να δουν την καινούρια ταινία του Chan-wook Park (Oldboy, Sympathy for Lady Vengeance, Sympathy for Mr. Vengeance, Thirst). 😀

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;