Έρευνα: Οι πιλότοι επέλεξαν τα χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο
Οι πιλότοι ψήφισαν και αυτά είναι τα χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο!

10

Πολλές φορές τυχαίνει να μιλάμε για καλές και κακές αεροπορικές εταιρίες και σπανιότερα σχολιάζουμε πόσο καλό ή κακό είναι ένα αεροδρόμιο. Φυσικά τα δικά μας κριτήρια για να κριθεί ένα αεροδρόμιο καλό ή όχι είναι πολύ διαφορετικά από αυτά ενός πιλότου, οι οποίοι κοιτάνε πόσο πρακτικό είναι για αυτούς.

Βέβαια ουκ ολίγες φορές έχουμε σχολιάσει αεροδρόμια που μας αναγκάζουν να περπατάμε χωρίς λόγο τεράστιες αποστάσεις ή ακόμα χειρότερα όταν είναι τόσο μεγάλα που να χρειάζεται να πάρεις τραμ για να πας από το ένα terminal στο άλλο και να αγχώνεσαι ότι θα χάσεις τη πτήση σου.

Μαζεύτηκαν λοιπόν στο Reddit αρκετοί πιλότοι και εξέφρασαν τη γνώμη τους για διάφορα αεροδρόμια. Έτσι καταλήξανε στα 10 χειρότερα σύμφωνα με αυτούς.

Κάθε φορά μας εξηγούν γιατί μισούν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο και ίσως τους καταλάβουμε πλέον λίγο περισσότερο.

Πάντως σε αρκετά σχόλια ταυτιστήκαμε και εμείς που έχει τύχει να πάμε ή σε άλλα καταλαβαίνουμε ακριβώς τι εννοούν!

Λος Άντζελες (Lax), ΗΠΑ

1

 

Είναι το 7ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο αλλά για τους πιλότους είναι ένας εφιάλτης. «Παντού υπάρχουν κατασκευές, είναι ο εφιάλτης της τροχοδρόμησης», αναφέρει χρήστης του Reddit ενώ ένας άλλος δηλώνει : «Μισώ το Lax. Είναι το χειρότερο αεροδρόμιο των ΗΠΑ»

Καταμαντού (KTM), Νεπάλ

9

 

«Το Κατμαντού είναι το χειρότερο αεροδρόμιο στον κόσμο με μεγάλη διαφορά», ενώ ένας άλλος χρήστης υποστηρίζει πως θυμίζει…σταθμό λεωφορείων, χωρίς ανέσεις και χαοτικά μέτρα ασφαλείας.

Παρίσι, Charles de Gaulle (CDG), Γαλλία

3

 

Είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης. Είναι ιδιαίτερα διάσημο λόγω της του Ρομάν Πολάνσκι αλλά και για το χαοτικό του σύστημα. Συγκεκριμένα οι πιλότοι λένε:«Μην μπείτε ποτέ εάν θέλετε να φύγετε από αυτό σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας», «Χάνουν τις αποσκευές μου τις μισές φορές που θα ταξιδέψω. Κατά λάθος έχω περάσει από τον έλεγχο με σωρό απαγορευμένων αντικειμένων τα οποία δεν πρόσεξαν ποτέ» και «Μια φορά όλοι οι επιβάτες έφτασαν μέχρι την πύλη χωρίς ποτέ να εκδοθούν κάρτες επιβίβασης».

Μανίλα, Manila Ninoy Aquino International Airport (MNL), Φιλιππίνες

4

 

Το όνομα του αεροδρομίου προέρχεται από το όνομα πολιτικού ο οποίος δολοφονήθηκε σε αυτό το 1983. Χτίστηκε το 1935 και μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί πολλές πυρκαγιές.

«Όλα τα άλλα αεροδρόμια στην Ασία μοιάζουν με παλάτια. Το MNL όμως έχει μείνει πίσω στο χρόνο».

Σικάγο (ORD), US

5

 

Η πιο συχνή κριτική αφορά τους τερματικούς σταθμούς σχετικά πάντα με τις καιρικές συνθήκες. «Αρκεί μια ίντσα χιόνι και κάνουν σαν να πρέπει να κλείσει όλο το αεροδρόμιο για να αποφασίσουν ποια είναι η ενδεδειγμένη δράση στην οποία θα πρέπει να προχωρήσουν», αναφέρει ένας πιλότος.

Χίθροου (LHR), UK

6

 

Είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης κι όμως ακόμη και σήμερα ο τερματικός σταθμός 4 παρά τα 200 εκατ. λίρες που δαπανήθηκαν, χαρακτηρίζεται απαράδεκτος.

Πιονγιάνγκ Sunan International Airport (FNJ), Βόρεια Κορέα

7

 

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο φαίνεται να προκαλεί μια ιδιαίτερη απέχθεια ενώ ένα από τα…ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που προκαλεί επικριτικά σχόλια, είναι το γεγονός πως χρησιμοποιείται η ίδια πύλη για τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις.

Σάο Πάολο-Congonhas Airport (CGH), Βραζιλία

8

 

Από τα βασικά προβλήματα είναι σίγουρα ο καιρός αφού τον Μάρτιο αναγκάστηκε να «κλείσει» για έξι ώρες εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων, και αυτή δεν ήταν η πρώτη αφορά. Αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλα εξίσου σοβαρά προβλήματα όπως πχ η ολισθηρότητα του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης.

Μάλιστα το 2007 ένα αεροσκάφος έπεσε πάνω σε μια αποθήκη και το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα. Όπως δε συμβουλεύει ένα πιλότος: «Να αποφεύγεται».

9.Νέα Υόρκη La Guardia Airport (LGA), ΗΠΑ

9

 

«Υπάρχουν διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης που διασταυρώνονται, παρατηρούνται διαρκώς καθυστερήσεις στην απογείωση» ενώ ο τερματικός σταθμός είναι ιδιαίτερα στενός και σίγουρα ξεπερασμένος.

10.Μαδρίτη- Βajaras (MAD), Ισπανία

10

 

Δεν χαίρει μεγάλης εκτίμησης αφού κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως «ένα απαίσιο μέρος» ενώ ο «μακρύς και στενός τερματικός σε αναγκάζει να περπατάς για αρκετά χιλιόμετρα» οι δε «τιμές στα εστιατόρια και στα μηχανήματα είναι εξωφρενικές» και «η σήμανση είναι σπάνια, χαοτική και παράλογη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;