ΕΜΠ: Ομάδα αγνώστων κατέλαβε το κτίριο Γκίνη
Διαβάστε σχετικά!

ΕΜΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την “Καθημερινή” το κτίριο Γκίνη του ΕΜΠ βρίσκεται υπό κατάληψη από αγνώστους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ομάδα αναρχικών – αντεξουσιαστών που κατέλαβε το κτίριο, ανακοίνωσε πως η κίνηση αυτή έγινε με στόχο να στεγαστούν οι πρόσφυγες που βρίσκονται δίχως κατάλυμα στην πλατεία Βικτωρίας.

«Το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από πρωτοβουλία της κατάληψης Θεμιστοκλέους 58 και σε συνεργασία με αλληλέγγυες/ους, καταλάβαμε το κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οικογένειες μεταναστών που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στοιβαγμένες στην πλατεία Βικτωρίας. Καλούμε ομάδες, συλλογικότητες και άτομα να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψη ώστε να τη μετατρέψουμε σε κέντρο αγώνα ενάντια στα κράτη και στα σύνορά τους. Άμεση δράση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο!».

Καταγγελία του Καθηγητή Γκαζέτα

Την κατάληψη του πανεπιστημιακού κτιρίου κατήγγειλε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής του ΕΜΠ Γεώργιος Γκαζέτας, λέγοντας ότι οι καταληψίες είναι άσχετοι με τον χώρο του πανεπιστημίου και πως, υπό την απειλή βίας, κρατούν έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου την πανεπιστημιακή κοινότητα. Πλέον τα μαθήματα της σχολής πραγματοποιούνται σε άλλο κτίριο, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο Γκίνη στεγάζονται 70 άτομα, κατά κύριο λόγο οικογένειες με παιδιά. Το θέμα χειρίζεται η πρυτανική αρχή, ενώ οι πανεπιστημιακοί του ΕΜΠ παρουσιάζονται διχασμένοι, καθώς αντιδρούν μεν στην κατάληψη του κτιρίου (βέβαια, το κτίριο Γκίνη πολύ συχνά είναι υπό κατάληψη…), αλλά δηλώνουν ότι οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές καθώς στεγάζονται πρόσφυγες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;