Ισλαμοφοβικό εξώφυλλο από Πολωνικό περιοδικό!
Ένα ισλαμοφοβικό εξώφυλλο που δίκαια προκαλεί.

1

Το νέο ισλαμοφοβικό εξώφυλλο του Πολωνικού περιοδικού «wSieci» κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί.

Γιατί όμως; Στο εξώφυλλο απεικονίζεται μια ξανθιά γυναίκα, η Ευρώπη, η οποία παρενοχλείται σεξουαλικά από αντρικά χέρια. Ο τίτλος είναι “ο Βιασμός της Ευρώπης από το Ισλάμ”. Τόσο το εξώφυλλο όσο και το κεντρικό άρθρο επικεντρώνονται στις πληροφορίες σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους βιασμούς που φέρονται να διέπραξαν μετανάστες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στη Κολονία, στη Γερμανία.

«Οι κάτοικοι της παλιάς Ευρώπης συνειδητοποίησαν με οδυνηρό τρόπο, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, τα προβλήματα που απορρέουν από την μαζική ροή των προσφύγων», υποστηρίζεται στο άρθρο.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές που είχαν διαρρεύσει και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αποδείχθηκαν υπερβολικές και ψευδείς σε μεγάλο βαθμό. Όντως είχαν υπάρξει κάποια περιστατικά αλλά αυτά δεν ήταν μαζικά, όπως λέγονταν και γράφονταν.

Το «wSieci» είναι γνωστό στην Πολωνία για τις ακροδεξιές, εθνικιστικές αντιλήψεις του. Γενικότερα όμως στη Πολωνία τόσο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και στη πολιτική ένα από τα βασικά θέματα στην αντζέντα τους είναι οι μετανάστες για τους οποίους “κρούουν” τον κίνδυνο. Αν και μέχρι στιγμής κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης από τη Μέση Ανατολή δεν έχει  φθάσει σε αυτήν την χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών. Οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται μονίμως λόγω των πολέμων και της ευρύτερης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Όταν κυκλοφορούν τέτοιου είδους ξενοφοβικά εξώφυλλα, δε βοηθάει καθόλου στην εξισορρόπηση της κατάστασης και πόσο μάλλον την υπονομεύει.

Ειδικότερα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία παρατηρείται έξαρση ισλαμοφοβικών περιστατικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και αυτό.

Για τη στιγμή δεν έχουμε να πούμε πολλά, απλά να υπενθυμίσουμε ένα άρθρο από τη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση:

« Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρα­τίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπε­ριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρί­σεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών.» -ΤΙΤΛΟΣ Ι, Άρθρο 2, Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;