10 παράξενα πράγματα που δεν ήξερες για τους αριστερόχειρες
Αφιερωμένο σε όλους τους αριστερόχειρες που αν και λίγοι κάνουμε την διαφορά!

Είτε είσαι αριστερόχειρας είτε όχι, οι παρακάτω πληροφορίες είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες αλλά και λίγο παράξενες…

  1. Είναι κατά 50% περισσότεροι άντρες από γυναίκες

1

2. Έρευνες έδειξαν ότι σε δίδυμα αδέρφια υπάρχει μεγαλύτερη τάση το ένα από τα δύο να είναι αριστερόχειρας.

1

3. Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν 1.447 αγγλικές λέξεις που μπορούν να γραφτούν μόνο με το αριστερό χέρι σε ένα πληκτρολόγιο QWERTY. Αντίθετα μόλις 187 λέξεις μπορούν να γραφτούν μόνο με το δεξί.

2

4.Διάσημοι αριστερόχειρες. Είναι πολλοί και ιδιαίτερα γνωστοί. Μεταξύ των πιο γνωστών είναι ο Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ’ Αρκ, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φρανς Κάφκα και ο Μαρκ Τουέιν.

4

5. Και οι Νεάνταρταλ είχαν αριστερόχειρες αλλά και εκεί ήμασταν μειονότητα…

3

6.Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία έδειξε ότι οι αριστερόχειρες πολιτικοί έχουν αβαντάζ στα τηλεοπτικά debate, γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να εκλαμβάνει τις χειρονομίες των δεξιών χεριών ως «καλές» κι εκείνες των αριστερών ως «κακές». Η εικόνα που προβάλλει η τηλεόραση όμως είναι στην ουσία αντεστραμμένη, οπότε οι αριστερόχειρες πολιτικοί καταλήγουν να λαμβάνουν περισσότερες ψήφους.

5

7.Περίπου 9 χρόνια λιγότερα κατά μέσο όρο ζουν οι αριστερόχειρες από τους δεξιόχειρες σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί πριν από αρκετά χρόνια.

6

8. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι αριστερόχειρες είναι γενικότερα πιο δημιουργικοί ως άνθρωποι και ασχολούνται συνήθως με πιο καλλιτεχνικά επαγγέλματα.

7

9.Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αριστερόχειρες έχουν την ικανότητα να κάνουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα, ενώ φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει γιατί αναπτύσσουν καλύτερη τρισδιάστατη αντίληψη.

8

10. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα επιβεβαιώνει μια παλιότερη που λέει ότι ανάμεσα σε δεξιόχειρες και αριστερόχειρες, οι τελευταίοι έχουν την τάση να αναρρώνουν γρηγορότερα μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;