Η ποπ μουσική
Δείτε τα πορίσματα μιας νέας έρευνας.

μουσική

Νέα μελέτη δείχνει ότι η ποπ μουσική μπορεί να βοηθήσει τα άτομα σε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις να επαναφέρουν προσωπικές αναμνήσεις.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ στην Αυστραλία και το Πανεπιστήμιο της Λιλ στη Γαλλία ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς μπορούσαν να φέρουν στη μνήμη τους τον ίδιο αριθμό εικόνων και περιστατικών, όπως και τα άτομα που δεν είχαν υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι.

Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που επικεντρώνεται στη δύναμη της μουσικής ως μέσο επαναφοράς των αναμνήσεων σε ασθενείς με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παρόμοιες μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί σε υγιή άτομα ή σε άτομα με άνοια.

Τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν πως οι αναμνήσεις τους αφορούσαν κυρίως αγαπημένα πρόσωπα ή μια χαρούμενη περίοδο της ζωής τους. Τα τραγούδια που ξυπνούσαν αυτές τις αναμνήσεις ήταν πιο οικεία και πιο ευχάριστα για αυτούς σε σύγκριση με τα τραγούδια που δεν τους θύμισαν κάτι χαρακτηριστικό.

Οι ερευνητές δήλωσαν πως η μουσική αποτελεί ισχυρό ερέθισμα για τη μνήμη και μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στην αποκατάσταση των ασθενών με αμνησία.

Τα ευρήματα της νέας μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό “Neuropsychological Rehabilitation” και τονίζουν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα στις σχέσεις μεταξύ μνήμης, μουσικής και συναισθημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;