QS: Οι καλύτερες φοιτητικές πόλεις του κόσμου!
Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες των επιθέσεων στο Παρίσι, καθώς και σε άλλες πόλεις,

Arc de Triomphe, Paris, France

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες των επιθέσεων στο Παρίσι, καθώς και σε άλλες πόλεις, η πόλη βρίσκεται πάλι στην κορυφή του Πίνακα Κατάταξης των Καλύτερων Φοιτητικών Πόλεων της QS. Ακολουθεί η Μελβούρνη, δεύτερη, και το Τόκιο, τρίτο.

Το Λονδίνο βρίσκεται πίσω από το Σίδνεϊ και μπροστά από τη Σιγκαπούρη με το κόστος διαβίωσης στο Λονδίνο να είναι ο κύριος λόγος που αυτό δεν βρίσκεται σε πιο ψηλή θέση στην κατάταξη.

Οι καλύτερες φοιτητικές πόλεις 2015-2016 σύμφωνα με την QS ​

Κατάταξη Πόλη

1 Παρίσι
2 Μελβούρνη
3 Τόκιο
4 Σίδνεϊ
5 Λονδίνο
6 Σιγκαπούρη
7 Μόντρεαλ
8 Χονγκ Κονγκ
9 Βερολίνο
10 Σεούλ

© QS Quacquarelli Symonds 2004-2015 www.TopUniversities.com

«Χαίρομαι που το Παρίσι είναι στην 1η θέση ανάμεσα στις φοιτητικές πόλεις του κόσμου για τέταρτο συναπτό έτος. Μετά τις απαίσιες επιθέσεις που βίωσε αυτή η πόλη, το Παρίσι είναι πιο αποφασισμένο από ποτέ να υπερασπιστεί την αξία της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της δημιουργικότητας. Δεν μπορούμε πια να χρησιμοποιούμε μια ασπίδα ενάντια στη βαρβαρότητα γιατί η γνώση στηρίζεται στην αρχή του ανοίγματος στους άλλους: sapere aude (δηλαδή «τόλμα να γνωρίζεις»)!» είπε ο Thierry Coulhon, πρόεδρος του Sciences et Lettres στο Παρίσι.

H Anne Hidalgo, δήμαρχος Παρισιού, εκφράζει αυτό το συναίσθημα: «Το Παρίσι είναι περήφανο που κατατάσσεται ως η καλύτερη φοιτητική πόλη στον κόσμο. Οι νέοι εκπροσωπούν την πιο μεγάλη μας δύναμη κι ενσαρκώνουν την πιο μεγάλη μας ελπίδα. Έχουμε μια φιλόδοξη πολιτική για να κάνουμε τους νέους να ανθίσουν, να γίνουν πετυχημένοι, να μπορούν να επιλέξουν και να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους φοιτητές προσφέροντάς τους ευκαιρίες σε μια ανοιχτή, δυναμική και δημιουργική πόλη».

Ο Jacques Biot, πρόεδρος του École Polytechnique, σχολίασε: «Το Παρίσι έχει πολλά να προσφέρει στους διεθνείς φοιτητές – ιστορία, τέχνες, κουλτούρα – μαζί με την ακαδημαϊκή κι επιστημονική αρτιότητά της. Είναι μοναδικό μέρος για να μάθεις, να ανακαλύψεις, να σπουδάσεις, να συζητήσεις και να ανταλλάξεις απόψεις, ένα μέρος όπου ο διάλογος, η αδελφοσύνη και η ελευθερία πάντα επικρατούν».

Το Παρίσι ωφελείται από τα χαμηλά δίδακτρα, μια ευνοϊκή θέση στο Δείκτη Κόστους Διαβίωσης Mercer και το δεύτερο πιο υψηλό αριθμό παγκοσμίως αναγνωρισμένων πανεπιστημίων ανάμεσα στις πόλεις που λάβαμε υπ’όψη: μόνο το Λονδίνο έχει πιο πολλά. Αυτό, μαζί με τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα των πανεπιστημίων του Παρισιού από εργοδότες, εξηγεί τη συνεχή θέση του Παρισιού στην κορυφή του πίνακα κατάταξης.

Οι ΗΠΑ είναι το έθνος που εκπροσωπείται πιο πολύ στον πίνακα κατάταξης 2016 της QS με 11 πόλεις στην κατάταξη. Η Βοστώνη (13η) και η Νέα Υόρκη (20η) είναι στο τοπ 20. Άλλες πόλεις των ΗΠΑ περιλαμβάνουν το Σικάγο (30ο), το Λος Άντζελες (42ο) και την Ατλάντα (58η). Μετά τις ΗΠΑ ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο (οκτώ πόλεις) και η Αυστραλία (επτά). Ο διευρυμένος πίνακας κατάταξης φέρνει στο φως μια σειρά νέων πόλεων σε λιγότερο γνωστά έθνη όπως Όσλο (60ο) και Σαρτζά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (68ο). Η QS έλαβε υπ’όψη 122 πόλεις όπου κατοικούν τουλάχιστον 250.000 κάτοικοι κι έχουν δύο ή περισσότερα πανεπιστήμια στον Παγκόσμιο Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS.

Ο Πίνακας Κατάταξης των Καλύτερων Φοιτητικών Πόλεων της QS σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει σε φοιτητές και γονείς μια λεπτομερή σύγκριση των διάφορων πλεονεκτημάτων πιθανών πανεπιστημιακών πόλεων. Βασίζεται σε 14 συγκριτικά χαρακτηριστικά που χωρίζονται σε 5 ισάξιες κατηγορίες. Σχεδιάστηκε ώστε να χρησιμεύει σε διεθνείς φοιτητές. Σε μελλοντικές εκδόσεις η QS θέλει να διευρύνει τον αριθμό των συγκριτικών χαρακτηριστικών που χρησιμοποιεί και να παρέχει ακόμη πιο λεπτομερείς γνώσεις ως προς το τι μπορούν να προσφέρουν οι πόλεις του κόσμου στους φοιτητές.

Τα διεθνή πανεπιστήμια όπως το HEC Paris, το Imperial College, το King’s College και πολλά άλλα πανεπιστήμια από τις πιο δημοφιλείς φοιτητικές πόλεις του κόσμου έρχονται στην Ελλάδα την άνοιξη με την QS World Grad School, τη μεγαλύτερη έκθεση για μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Οι επισκέπτες των εκθέσεων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν υπευθύνους εγγραφών κορυφαίων διεθνών πανεπιστημίων, στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και στην Αθήνα την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ: www.topuniversities.com/events.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;