Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και να αποφεύγουμε τις στενές επαφές με όσους εμφανίζουν τα κλασικά συμπτώματα της γρίπης, όπως ο επίμονος βήχας και το συχνό φτάρνισμα, αν θέλουμε να την αποφύγουμε.
Ωστόσο, ένας ακόμη βασικός σύμμαχος στην πρόληψη της γρίπης είναι η διατροφή μας, πράγμα που οι περισσότεροι αγνοούν. Δείτε, λοιπόν, εν συνεχεία, ποιες είναι οι τροφές με διπλό όφελος, καθώς σας βοηθούν να αδυνατίσετε αλλά και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς.
1. Πορτοκάλι
Τα πορτοκάλια καταπολεμούν τους ιούς, μας παρέχουν πολύτιμους ηλεκτρολύτες, συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ιστών και δυναμώνουν τα οστά. Επίσης, ο απολαυστικός χυμός τους μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία για κάτι γλυκό, χωρίς να στραφούμε σε ανθυγιεινά γλυκίσματα και αρτοποιήματα με τεράστιες ποσότητες ζάχαρης.
2. Λαχανίδα
Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό μας. Παράλληλα, οι φυτικές ίνες του λαχανικού μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα.
3. Γιαούρτι
Τέλος, το γιαούρτι έχει λίγες θερμίδες και μπορούμε να το απολαύσουμε κάθε στιγμή της ημέρας. Τα προβιοτικά που περιέχει είναι απαραίτητα για την υγεία του γαστρεντερικού, καθώς βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και παράλληλα στην απομάκρυνση βλαβερών ουσιών.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
27-02-2024
Αγία Παρασκευή Αττικής
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Χαλάνδρι
1.500