Γιατί είναι απαραίτητο να πηγαίνουμε τουαλέτα μετά την σεξουαλική επαφή;
Μία χρήσιμη συμβουλή υγείας.

 

couple

Σίγουρα δεν είναι αυτή η πρώτη σας σκέψη με το που τελειώνουν τα ερωτικά παιχνίδια, είναι όμως για το καλό σας!

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να ουρούν μετά τη σεξουαλική επαφή. Ένα ποτηράκι νερό πριν το σεξ όχι μόνο παρέχει πολύτιμη ενυδάτωση, αλλά παράλληλα εξασφαλίζει επαρκή ροή ούρων μετά την επαφή.

Στην ουροδόχο κύστη είναι πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια που προκαλούν ουρολοίμωξη. Με τη σεξουαλική δραστηριότητα, μπορεί τα βακτήρια αυτά να εισχωρήσουν βαθύτερα στην ουρήθρα. Η ούρηση όσο το δυνατόν πιο άμεσα μετά τη σεξουαλική επαφή απομακρύνει τα βακτήρια από την ουροποιητική οδό, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ουρολοίμωξης.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην ουρολοίμωξη, καθώς η ουρήθρα τους έχει μόλις πέντε εκατοστά μήκος (απόσταση αρκετά μικρή, την οποία μπορούν εύκολα να καλύψουν τα βακτήρια). Επίσης, σε ορισμένες γυναίκες το άνοιγμα του κόλπου βρίσκεται πολύ κοντά στην ουρήθρα και αυτό αυξάνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες ουρολοίμωξης.

Η ενούρηση όμως πριν το σεξ είναι η νούμερο ένα αιτία ουρολοίμωξης που σχετίζεται με τη σεξουαλική επαφή και μάλιστα το φαινόμενο είναι γνωστό ως «κυστίτιδα του μήνα του μέλιτος».

Να το έχετε λοιπόν υπόψιν σας από εδώ και στο εξής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1