Συγγράμματα ΑΕΙ: Η απάντηση του Υπ. Παιδείας για τα απλήρωτα συγγράμματα των φοιτητών
Όλη η δήλωση!

ΠΡΙΣΜΑ 10/05/2007 ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του Υπ. Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά για τις νέες τιμές που θα ισχύσουν άμεσα και θα επιφέρουν συνολικά μεγαλύτερη μείωση στο κόστος των συγγραμμάτων, για το ελληνικό δημόσιο από την οριζόντια μείωση 15%.

Α. Σε αντικατάστασης της οριζόντιας μείωσης 15% επί της τιμής κοστολόγησης των συγγραμμάτων, προωθείται υπουργική απόφαση που προβλέπει κλιμακωτές μειώσεις και ανώτατο πλαφόν στην τιμή των συγγραμμάτων, καθώς και άλλες ρυθμίσεις εξορθολογισμού και εξυγίανσης του συστήματος κοστολόγησης.

Β. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν άμεσα και θα επιφέρουν συνολικά μεγαλύτερη μείωση στο κόστος των συγγραμμάτων για το ελληνικό δημόσιο από την οριζόντια μείωση 15%.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε εγγράφως στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Αδ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Μπαλτάς ανακοίνωσε επίσης ότι:

1. Θα επανεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης των αποφάσεων επί των αιτήσεων κοστολόγησης των διδακτικών συγγραμμάτων.

2. Η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Παιδείας έχει διαβιβάσει προς πληρωμή στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών , το σύνολο των κατατιθέμενων από τους εκδότες τιμολογίων για την αποπληρωμή του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2014-15.

3. Η εξόφληση των υποχρεώσεων εξαρτάται από το όριο πληρωμών που καθορίζονται κάθε φορά από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών.

41.959.000 ευρώ για προμήθεια επιστημονικών συγγραμμάτων

Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας προβλέφθηκε ποσό ύψους 41.959.000 ευρώ για προμήθεια επιστημονικών συγγραμμάτων, τονίζει ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας απαντώντας, εγγράφως, σε ερώτηση του Βουλευτή Αδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τα θέματα πληρωμής των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων.

Ο κ. Μάρδας υπογραμμίζει στην απάντηση πως:

Α. Οι σχετικές πιστώσεις προβλέφθηκαν με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος κατανέμει και διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό που ανάλογα με τις ανάγκες του έχει να καλύψει.

Β. Στο πλαίσιο των ιδιαίτερα πιεστικών χρηματοδοτικών συνθηκών, ο χρηματοδοτικός προγραμματισμός για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας προσαρμόζεται με βάση το ύψος των εσόδων του προϋπολογισμού.

Πληροφορίες από esos.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;