Eurogroup Τρίτης 7 Ιουλίου: Όλες οι εξελίξεις!
Σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, η κατάθεση των νέων προτάσεων θα γίνει την Τετάρτη.

eurogroup

Eurogroup: Η Ελλάδα θα υποβάλλει αίτημα για οικονομική βοήθεια από ESM

Δηλώσεις Μέρκελ:

Δηλώσεις Γιούνκερ:

Δηλώσεις Ντάιλσελμπλουμ:

Δείτε live εικόνα τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες!

Σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, η κατάθεση των νέων προτάσεων θα γίνει την Τετάρτη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλείται δήλωση ανώτατου αξιωματούχου της ευρωζώνης σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα μας είπε ότι “ίσως την Τετάρτη” θα καταθέσει νέα πρόταση».

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA ο Πρωθυπουργός φέρεται έτοιμος να ζητήσει από τους εταίρους επτά δισ. ευρώ το συντομότερο δυνατό ή μέσα και σε 48 ώρες για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων της χώρας,

Το αίτημα για δάνειο-γέφυρα θα υποβληθεί κατά τις ίδιες πληροφορίες από τον Πρωθυπουργό κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Update: Στο Ευρωκοινοβούλιο θα μιλήσει την Τετάρτη ο Α. Τσίπρας

Αύριο τα σπουδαία και για τις Τράπεζες

Σε αυριανή σύσκεψη μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και των επικεφαλής των τραπεζών, θα οριστικοποιηθούν οι νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι τράπεζες προς τους πολίτες, τις ημέρες της τραπεζικής αργίας.

Αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί, αλλά στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνηση ήδη βρίσκονται σενάρια που αφορούν τη διενέργεια μιας σειράς συναλλαγών που δεν γίνονται σήμερα και έχουν σημαντική αρνητική επίδραση στη λειτουργία της αγοράς.

Ετσι εξετάζεται να είναι ανοικτές οι τράπεζες προκειμένου να δέχονται καταθέσεις από τους πελάτες τους, οι οποίες σήμερα γίνονται μόνο μέσω ΑΤΜs. Επίσης ή έκδοση τραπεζικών επιταγών και γενικά η διευκόλυνση των συναλλαγών μέσω επιταγών είναι ακόμη ένα από τα θέματα που συζητά το οικονομικό επιτελείο.

Τι δήλωσαν οι Υπουργοί πριν το Eurogroup. Ενδεικτικά από το iefimerida.gr:

14:21 ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας: Δεν είμαι υπέρ του Grexit, θα κάνω ό,τι μπορώ για να μη συμβεί. Ελπίζω ότι οι ελληνικές προτάσεις θα είναι μια επίσημη αίτηση για νέο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι μια βιώσιμη προσέγγιση. Η ελάφρυνση του χρέους ήταν πάντα μέρος της συζήτησης, αλλά πρέπει (οι Ελληνες) να ακολουθήσουν την ιρλανδική προσέγγιση.

Δεν θεωρώ ότι κάποιος από εμάς θέλει να χρονοτριβίσει άλλο, θέλουμε μια πρόταση που θα είναι βιώσιμη για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έτσι λοιπόν, δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε απόφαση σήμερα. Ωστόσο, ελπίζω ότι θα υπάρξει η ανάλογη δέσμευση.

Ποτέ δεν είχα μια σκληρή γραμμή προσέγγισης απέναντι στην Ελλάδα. Επιθυμούμε να διαπραγματευτούμε. Βλέπουμε την αναδιάρθρωση χρέους ως μέρος αυτών των συζητήσεων.

14:20 ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Το Eurogroup πρέπει να συζητήσει για το Grexit και για τα πλάνα της Ελλάδας να το αποφύγει. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι 50-50%, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι. Χρειάζεται καλή θέληση για να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος, αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί.

14:17 Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Μεγάλο μάθημα η κρίση. Ελπίζω να επιταχυνθεί η οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης, πολλά θα εξαρτηθούν από την ελληνική κυβέρνηση. Οι επενδυτές αρχίζουν να καταλαβαίνουν πόσο σταθερό είναι το σύστημα της Ευρωζώνης.

14:13 Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουμε συμφωνία-γέφυρα. Δεν προσπαθουμε να σπρώξουμε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αλλά εναπόκειται στην Αθήνα να δει αν θα αποδεχθεί τους όρους. 10% του Φινλανδικιού προϋπολογισμού (σ.σ. 5 δισ. ευρώ) είναι δεσμευμένο για την Ελλάδα, δηλαδή το 2,5% του ΑΕΠ. Απαιτούνται προϋποθέσεις και αυτές συζητάμε. Αναφορικά με τη δημοκρατική θέληση του ελληνικού λαού: Είμαστε 19 δημοκρατίες.

Συζητάμε για τρία πράγματα: Πρώτον, την μικροπρόθεσμη κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών της Ελλάδας. Τα χρήματα τελειώνουν, το αργότερο στις 20 Ιουλίου. Δεύτερον, τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρωζώνη μετά το δημοψήφισμα. Τρίτον, πρέπει να εμβαθύνουμε τις οικονομικές συνεργασίες εντός ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;