ΕΛ/ΛΑΚ: Σεμινάριο με θέμα “Χρήση ΤΠΕ και εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ για πολιτισμική προβολή”
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

ΕΛ/ΛΑΚTo Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» σας προσκαλεί στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου με θέμα Χρήση ΤΠΕ και εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ για πολιτισμική προβολή.

Στόχος της Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου είναι να ενισχύσει την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή προγραμματιστές και χρήστες, ερευνητές, επαγγελματίες και φορείς που ασχολούνται με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό ή που έχουν ανάγκες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό.

Η Μονάδα Αριστείας θα ενισχύσει τους δεσμούς της κοινότητας μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις (σεμινάρια), προγραμματιστικές δράσεις (σχολεία κώδικα) και δράσεις διάχυσης (ημερίδες) οι οποίες θα επαναλαμβάνονται περιοδικά ώστε να μπορούν να δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους να συμμετέχουν.

Στόχος αυτού Σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ που μπορούν να αξιοποιηθούν στον πολιτισμό για την αρχειοθέτηση και προβολή πολιτισμικών τεκμηρίων και να τους προτρέψει να συνεισφέρουν στην Ελληνική κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ μέσα από την δημιουργία ελεύθερου υλικού, τον εξελληνισμό λογισμικού, την ανάπτυξη επιμέρους ψηφίδων κλπ.

Πιο συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γίνουν εργαστήρια στην πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού WordPress όσον αφορά την δημιουργία ιστοτόπων και στην πλατφόρμα Omeka όσον αφορά την διαχείριση πολιτιστικών συλλογών. Στα εργαστήρια θα γίνει επίδειξη των συγκεκριμένων λογισμικών και ο τρόπος χρήσης του σε πολιτιστικά δεδομένα.

Δηλώστε συμμετοχή στο Paso.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;