9 διατροφικοί μύθοι καταρρίπτονται! (Λίστα)

Από neolaia.gr Team 2 Ιουνίου 2015

Δες στη λίστα που ακολουθεί ποιοι είναι οι συνηθέστεροι μύθοι σχετικά με τα τρόφιμα και πώς στην πραγματικότητα καταρρίπτονται ως αναληθείς.

1. Μύθος: τα αυγά περιέχουν υψηλά επίπεδα χοληστερινής
Η αλήθεια: Στην πραγματικότητα ένα αυγό περιέχει μεγάλο αριθμό μοναδικών αντιοξειδοτικών τα οποία είναι σε θέση να προστατεύουν τα μάτια μας.

2. Μύθος: Τα κορεσμένα λιπαρά είναι επιβλαβή
Η αλήθεια: Αυτό δεν είναι αληθές, καθώς τα κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα της HDL, δηλαδή της καλής χοληστερόλης, ενώ παράλληλα μειώνουν τα επίπεδα της DHL, δηλαδή της κακής χοληστερόλης.

3.  Μύθος: Πρέπει να τρώμε πολύ σιτάρι
Η αλήθεια:
Το σιτάρι ασφαλώς και περιέχει πολλά οφέλιμα στοιχεία, αλλά το ποσοστό τους είναι σημαντικά μικρότερο συγκριτικά με τα λαχανικά. Επιπλέον περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα φυτικών οξέων, τα οποία εμποδίζουν την πέψη.

4.  Μύθος: Οι μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών επηρεάζουν αρνητικά τα νεφρά και τα οστά.
Η αλήθεια:
Η υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών συνισφέρει στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τα νεφρά και με τα οστά.

5.  Μύθος: Τα προϊόντα χωρίς λιπαρά είναι χρήσιμα. 
Η αλήθεια:
Τα προϊόντα αυτά επειδή τους έχουν αφαιρεθεί πολλά φυσικά και υγιεινά λιπαρά με τεχνητά, καταλήγουν να επηρεαζουν τις λειτουργίες αρνητικά.

Δες τη συνέχεια στο teens.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ