Ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων: τι είναι και ποια τα οφέλη του!
Μάθε εδώ όλες τις info σχετικά με το νέο food trend, καθώς και γιατί αξίζει να το εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή!

Ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων

Σίγουρα τους τελευταίους μήνες έχεις ακούσει για αυτό, ή μπορεί ακόμη και να το έχεις αγοράσει και ήδη εντάξει στην καθημερινή σου διατροφή.
Ξέρεις όμως ποιά είναι η διαφορά του από το θαλασσινό αλάτι και ποια τα πλεονεκτήματά του για την υγεία σου;

Κατά την αρχαιότητα το αλάτι χρησιμοποιούνταν ως μέσο ανταλλαγής (αντί χρημάτων), και πολύ συχνά οι πληρωμές γίνονταν με αλάτι! Είναι μάλιστα γνωστό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος πολλές φορές, κατά τις εκστρατείες του στην Ανατολή, πλήρωνε με άλας τους στρατιώτες του.

Ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων

 Τι είναι όμως το ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων;

Είναι το αλάτι που δημιουργείται από τις  θάλασσες που είναι εγλωβισμένες στο έδαφος εκατομμύρια χρόνια. Για αυτό και θεωρείται καλύτερο από το θαλασσινό, καθώς στις μέρες μας, λόγω της περιβαλλοντικής μόλυνσης, είναι δύσκολο να μαζέψουμε αμόλυντο θαλασσινό αλάτι.

Αποτελεί ένα από τα υψηλότερης ποιότητας και πιο αγνά αλάτια και συνιστάται από την Αγιουρβεδική Ιατρική ως εκείνο με τις καλύτερες βιοενεργητικές και βιοχημικές ιδιότητες. Ονομάζεται ωστόσο λίγο αυθαίρετα  Ιμαλαΐων, καθώς στην πραγματικότητα το 99,9% όλων των αλατιών με τίτλο Ιμαλαΐων έρχονται από το Salt Range στο βόρειο Πακιστάν, όπου η οροσειρά Ίντους μπορεί να θεωρηθεί σαν πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Για την επιλογή του συγκεκριμένου αλατιού βασική προϋπόθεση αποτελεί το να μην έχει  υποστεί επεξεργασία με μη-παραδοσιακούς τρόπους και να πληρεί τους κανόνες του Codex Alimentarius. Για την διατήρηση των ιδιοτήτων του, πρέπει να δουλεύεται στο χέρι  και μόνο με παραδοσιακούς μηχανικούς τρόπους, να πλένεται σε άλμη και να στεγνώνεται στον ήλιο.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;