Food And Drink: 12 Λόγοι για να βγεις στην Νέα Σμύρνη

Ροκ μπαράκια, μεζεδοπωλεία με ζωντανή μουσική, πίτσες και λουκουμάδες με σοκολάτα, fajitas και τεκίλες, όλα θα τα βρεις σε τούτη τη γειτονιά.

Ήταν η εναλλακτική μου όταν βαριόμουν τα ίδια και τα ίδια. Όμως σιγά σιγά ανακάλυπτα ότι έχει και πολλά συν. Καταρχάς δεν είναι καθόλου σνομπ, αν και θα μπορούσε γιατί το αξίζει.

Έχει πολύ πράσινο (στα στενά της), ωραία ρούχα και άλλα τέτοια για να ικανοποιήσεις το καταναλωτικό σου ένστικτο (στα καταστήματα τα εμπορικά της), πολύ καλό κόσμο στα μαγαζιά της (εστιατόρια, μπαράκια και λοιπά). Για αυτά τα τελευταία θα σου πω.

Για όλα εκείνα τα παλιά καλά και δοκιμασμένα. Αλλά και για τα καινούρια της, που τα σπάνε και θα σε κάνουν και σένα fan της.

Επιτόκιο

epitokio_@

Περίοδος κρίσης και οι οικονομικοί όροι είναι της μόδας. Το όνομά του όμως το συγκεκριμένο μαγαζί το έχει χρόνια. Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα ροκάδικο που έχει γράψει μια σχετική ιστορία. Θρυλικό στέκι για τους Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο, από το 1987 παρακαλώ. Θα πας για να ακούσεις καλή ροκ μουσική και να πιεις μπίρες με την παρέα σου. Είναι κρυμμένο πίσω από κάτι φυλλωσιές, όταν το βρεις και μπεις, θα νιώσεις αμέσως οικεία, άσε που η διακόσμηση είναι όπως ακριβώς πρέπει να είναι η διακόσμηση ενός ροκάδικου, θα το καταλάβεις μόλις πατήσεις το πόδι σου μέσα. Εξώφυλλα δίσκων σε μορφή κολλάζ, ταμπέλες και καδράκια με παλιές διαφημίσεις στους τοίχους και χαμηλός φωτισμός.

Μ. Αλεξάνδρου & Παλαιολόγου, τηλ.: 210 9350232

New Habits

newhabits

Θα στο μεταφράσω. Νέες συνήθειες. Ε μια από αυτές θα γίνει αυτό το καφέ. Ο Νίκος, ο Γιάννης και ο Δημήτρης υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Μούτσου δημιούργησαν το καλοκαίρι αυτό το μαγαζί. Έχει σικ βιομηχανικό ντιζάιν και ένα πατάρι με πολύχρωμες μαξιλάρες για να απολαύσεις σούπερ άνετα τα εξαιρετικά μπέργκερ του μενού. Αν πάλι θέλεις να κολαστείς λιγουλάκι παραπάνω, δοκίμασε τα Oreo και τα Ferrero Rocher smoothies του. Υπάρχουν βέβαια και αντιοξειδωτικά ροφήματα για εκείνους που προσέχουν τη σιλουέτα τους. Ιταλική σοκολάτα και κουβερτούλα για το κρύο (καλέ σου δίνουν ναι, ζήτα τη). Ή Little Bunny και Bubble Bubble (κοκτέιλ είναι τούτα) σε παρτάρες που κρατάνε μέχρι το πρωί. Ό, τι φάση και αν προτιμάς, εδώ μπορείς να την ζήσεις.

25ης Μαρτίου 25, Πλ. Ν.΄Σμύρνης, τηλ.: 210 9311745

Zuccherino Gelato

zuccherino

Ποιος είπε ότι δεν σκεφτόμαστε το παγωτό 12 μήνες τον χρόνο; Εδώ, στο νεοκλασικό αυτό του 1900, θα το βρεις ολόφρεσκο, θα το πάρεις στο χέρι ή θα το τσακίσεις εκεί (στον πάνω όροφο). Το εργαστήριο όπου φτιάχνεται είναι ανοιχτό κι έτσι μπορείς να δεις και την διαδικασία της παραγωγής του. Αν σε πονάει ο λαιμός σου και το παγωμένο σου πέφτει too much, μπορείς να φας και κάποιο από τα τέλεια γλυκά του. Ή να δοκιμάσεις (έρχεται το καλύτερο) τις φρεσκοψημένες μπουκίτσες βάφλας, vaflakia θα τα ζητήσεις. Α, το μαγαζί είναι το τρίτο της αλυσίδας στα νότια να ξέρεις.

2ας Μαίου 12, Πλατεία Ν. Σμύρνης, τηλ.: 210 9357590

Εν Λευκώ Live

toixosenleyko2

Εδώ τα σπάμε (κυριολεκτικά). Καλέ, έχει μία ολόκληρη στοίβα με πιάτα για σπάσιμο, τι νόμιζες; Έτσι στο λέω; Θα χορέψεις τα γνωστά σουξέ του λαϊκού ρεπερτορίου, τραγουδισμένα με κέφι από τον Κωνσταντίνο και δύο ακόμη καλούς τραγουδιστές. Θα σε περιποιηθούν. Θα διαλέξεις κρασί από τον τοίχο. Ναι είναι σε ραφάκια με το όνομά τους δίπλα, γραμμένο με κιμωλία. Θα φας ποικιλία αλλά και χτυπητή (τυροκαυτερή ναι) που δεν έχει δεύτερη. Α ξέχασα τα γαρίφαλα, ξεχνιούνται τα γαρίφαλα; Ώπα και have fun.

Προσκόπων Αϊδινίου 1Α, τηλ.: 210 9350716

Άρωμα Πλατείας

aroma

Στην πλατεία είναι προφανώς. Το ωραίο με αυτό το μαγαζί είναι ότι έχει τρεις διαφορετικούς χώρους. Έναν σε στυλ μπαράκι με εξώφυλλα από δίσκους Μπομπ Μάρλεϋ, Talking Heads και δεν συμμαζεύεται, έναν πιο μίνιμαλ με τσέστερφιλντ καναπέδες για καφέ αλλά για μη καπνίζοντες και το υπόγειο για μεγάλες παρέες και ζευγαράκια με το τζάκι και τα συναφή. Εκεί ειδικά θα αισθανθείς σαν στο σπίτι σου, γιατί έχει μέσα έπιπλα και ατμόσφαιρα γενικώς που θα στο θυμίσουν. Κάτσε ας πούμε σε μία αναπαυτική πολυθρόνα, έχει. Και μην ξεχάσεις να πας τουαλέτα. Θες δεν θες, πέρνα μία. Παντού (εκεί) θα δεις φωτογραφίες από παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Αλίκη, Παπαγιαννόπουλο και τέτοια. Θα δεις και μία τεράστια αφίσα της Ζωής Λάσκαρη στη πόρτα. Αν είσαι κοριτσάκι, εκεί να μπεις.

25ης Μαρτίου 19, Πλατεία Ν. Σμύρνης, τηλ.: 210 9357505

Coffee Avenue

coffee

Από τις καφετέριες που καταλήγω τις περισσότερες φορές. Έχω περάσει πολλά απογεύματα Κυριακής εκεί. Να και χτες ας πούμε εκεί ήμουν. Είναι κάπως urban. Αλλά σαν να είσαι σε αμερικάνικη γειτονιά σε μία άλλη εποχή. Φωτογραφίες του Κλιντ Ίστγουντ, του Τζέιμς Ντιν αλλά και του Ουίνστον του Τσόρτσιλ (αυτή η χαρακτηριστική με το πούρο). Έχει ενδιαφέρουσα μουσικούλα, που αν δεν ήταν και τόοοσο δυνατά θα ήταν ό,τι πρέπει. Είναι και γεμάτο από αυτές τις ταμπέλες τις τσίγκινες με τις διαφημίσεις. Έχει και κάτι άλλες με κάτι αστεία κειμενάκια, τύπου ανέκδοτα. Έχει και μία παλιά αντλία βενζίνης και ένα παλιό τηλέφωνο και γενικώς είναι πολύ vintage. Θα δεις και αυτούς τους σωλήνες πάνω από το κεφάλι σου, που κάνουν τη φάση λίγο loft. Βιομηχανικό στυλ δηλαδή. Έχει μεγαλώσει κιόλας από παλιά, αφού έχει επεκταθεί κάπως και χωράει πιο πολύ κόσμο. Έπρεπε, γιατί πάντα έχει λαό, να ξέρεις. Εσύ γιατί δεν έχεις πάει ακόμη είπαμε;

2ας Μαΐου 32, Πλατεία Ν. Σμύρνης, τηλ.: 210 9370420

Parlor

parlor

Ή αλλιώς σαλόνι ψυχαγωγίας, ή αλλιώς το σαλόνι της Μαρίας. Ποιας Μαρίας; Της Μπεκατώρου ντε. Έχει κάνει έναν χαμούλη στην περιοχή από τότε που άνοιξε, δεν μπορώ να πω. Όμως θα μπορούσε να έχει περισσότερο χρώμα, να αυτό είναι το μόνο που του λείπει ίσως. Κατά τα άλλα έχει πολύ καλό σέρβις, είναι φιλόξενο και μιλάνε όλοι για αυτό. Δεν έχουν και άδικο γιατί έχει πολύ ωραία και ιδιαίτερα γλυκά, όπως το chocolate mocha tart ας πούμε, και νοστιμότατα σνακ. Ε φυσικά έχει και καφέ, αλλά κυρίως κάτι κοκτέιλ που θα σου μείνουν αξέχαστα. Δεν μιλάμε για απλά πράγματα. Κάτι που να έχει μέσα πουρέ μάνγκο και γάλα καρύδας έχει ξαναπιεί; Ε εδώ θα πιεις. Εξωτικά πράματα. Και όλα αυτά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Pas mal.

2ας Μαΐου 19, Πλατεία Ν. Σμύρνης, τηλ.: 210 9327355

Του Ασώτου

touasotou

Τα έχουμε ξαναπεί για αυτό το μαγαζί. Για τα χειροποίητα πιάτα του. Για τα συκωτάκια του, που δεν πρέπει να φύγεις χωρίς να τα δοκιμάσεις. Για την τηγανιά του με το κοτόπουλο, για τα κολοκυθάκια του και για τον τελεμέ του. Την φέτα με το μέλι και το σουσάμι στο τηγάνι ντε. Τσίπουρο Τυρνάβου τσεκ. Ρακομελάκια τσεκ. Ζωντανή μουσική τσεκ. Από αυτό και τα μεσημέρια το σουκού. Ο ιδιοκτήτης του ο Σοφοκλής, έχει και το Εν Λευκώ Live, ένα άλλο καινούριο με γαρίφαλα, πιάτα για σπάσιμο και τέτοια, που έχει ανοίξει στην περιοχή. Μια πείρα στη διασκέδαση την έχει. Εμπιστεύσου τον.

Πλ. Καρύλλου, τηλ.: 210 9370041

Μυρτιά

myrtia

Ε να μην γράψω και για μια ταβέρνα; Και είναι από τις κορυφαίες. Έρχονται δηλαδή και από άλλες περιοχές, τόσο καλές κριτικές έχει. Θα φας κρέας ποιοτικό και σε μεγάλες ποσότητες. Αφού θυμάμαι κάθε φορά έλεγα πω πω τι μερίδα είναι αυτή δεν θα την βγάλω όλη (και κάθε φορά πεινούσα πολύ). Οικογενειακή τη λες. Με παραδοσιακή διακόσμηση. Λίγο σαν να είναι σε κάποια επαρχία. Μια κλασική ταβέρνα από αυτές που πήγαινες τις Κυριακές με τους γονείς, όταν ήσουν πιτσιρίκι, που έσκιζες το νάιλον από το μιας χρήσης τραπεζομάντηλο και που έτρωγες πατάτες τηγανιτές και κρεατικά μέχρι να σκάσεις. Αξίζει να το ξαναζήσεις. Σου φέρνουν και ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ στο τέλος.

Αϊδινίου 55, τηλ.: 210 9370708

Pizzoteca

pizzoteca

Α, να γράψεις οπωσδήποτε για αυτό μου είπε μία φίλη. Μαγαζί που δεν θα το βρεις μόνο στη Νέα Σμύρνη (αλλά και στον Πειραιά), όμως από τότε που υπάρχει και εκεί έχει μαζέψει στην γειτονιά πολύ κόσμο που αγαπά το ιταλικό φαγητό. Και κυρίως την πίτσα. Ναι παιδιά, έχει και αυτή των 40 εκατοστών. Δοκίμασε την Bianca με αγκινάρες, μοτσαρέλα, μασκαρπόνε, γαρίδες και σκόρδο ή την καρμπονάρα (πωπωπω) με κρέμα, μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά που θα βρεις και στην αντίστοιχη μακαρονάδα. Το τι άλλο έχει το μενού δεν φαντάζεσαι, τι μοτσαρελάκια καπνιστά τυλιγμένα με μπέικον, τι ναπολεόν μελιτζάνας, τι σαλάτες εκπληκτικές. Και φυσικά τα άπαντα από ζυμαρικά. Δεν πείνασες ακόμη; Τρέξε.

2ας Μαΐου 18, Πλατεία Ν. Σμύρνης, τηλ.: 210 9323833

Μουσικό Καφενείο

mousiko_kafenio_06

Εναλλακτικό στέκι θα το έλεγες. Θα το καταλάβεις από τον κόσμο του. Και από αυτά τα γνωστά (και αγαπημένα) τραπεζάκια καφενείου. Μπορείς να αράζεις κι έξω το καλοκαίρι στο πεζοδρόμιο. Μέσα πάλι μπορεί να πετύχεις live (εξού και το ονοματάκι) από διάφορες μπάντες (γνωστές και μη). Γενικά θα ακούσεις ροκ, soul και funk, θα κάτσεις ή θα πιεις μπίρα στο όρθιο, θα την βγάλεις φτηνά και θα το κάνεις εύκολα στέκι (ναι είναι από αυτά). Είναι ανοικτό και από το πρωί για καφέ. Τις Κυριακές θα πιεις κοκτέιλ με 5 ευρώ. Ε λέει.

Πλατεία Καρύλλου 7, τηλ.: 210 9310518

Vamos Amigos

amigos

Το καλύτερο στο κρατούσα για το τέλος. Αν έχεις αδυναμία στο Μεξικό και στους φίλους σου, ε, εδώ θα τα συνδυάσεις. Το λέει και το όνομά του. Κι αν πας μία φορά, είναι βέβαιο πως θα κολλήσεις. Ειδικά αν σου αρέσουν τα καυτερά. Έχει μπόλικα. Το πρώτο Amigos άνοιξε στη Γλυφάδα το 1995 και τούτο εδώ ακολούθησε το 2007. Στην tequileria του θα βρεις τεκίλες από τον bar tender Στέλιο Παπαδόπουλο και κοκτέιλ με τζίντζερ, βατόμουρα, τσίλι πιπεριές και ένα σωρό άλλα. Πεθαίνω για τα fajitas του. Στο μενού έχει chili con carne και burritos. Τι καλύτερο από μια μεξικάνικη φιέστα και μετά μια μεξικάνικη σιέστα; Vamos Amigos. Δηλαδή κάτι σαν πάμε παιδιά.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, τηλ.: 210 9332220

Πηγή: Nou-pou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;