Σήμερα, 3 Φεβρουαρίου, είναι Ημέρα Carrot-Cake.
Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή για cake, δεν παύει όμως να είναι νοστιμότατο και άκρως πρωτότυπο ως γευστική επιλογή!
Το “background” του carrot-cake:
Το carrot-cake υπάρχει ως συνταγή γλυκού από το Μεσαίωνα, όταν η ζάχαρη και οι άλλες γλυκαντικές ουσίες ήταν σπάνιες και πολύ ακριβές.Γι’αυτούς τους λόγους, ο κόσμος χρησιμοποιούσε λαχανικά με γλυκιά γεύση, προκειμένου να δώσει γλυκιά γεύση και στις συνταγές του.
Αυτή η τεχνική κατέστη παρωχημένη για πολλές εκατοντάδες χρόνια, μέχρι τον 20ο αιώνα, που επανήλθε.
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανική κυβέρνηση έθεσε δελτίο (δηλαδή συγκεκριμένη ποσότητα ανά νοικοκυριό) σε πολλά τρόφιμα πολυτελείας,συμπεριλαμβανομένης και της ζάχαρης.Παράλληλα, για να δώσει εναλλακτικές “γλυκιές” προτάσεις στον κόσμο, το Υπουργείο τροφίμων εξέδωσε συνταγές για puddings καρότου, πίτες με γέμιση καρότου, και carrot cakes.
Στις μέρες μας, πολλές οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο σερβίρουν carrot-cake, ως γλυκό ανήμερα τα Χριστούγεννα.
Άλλωστε τα carrot-cakes αποτελούν μια αρκετά υγιεινή επιλογή γλυκού, αν σκεφτείς ότι η βασική, “παραδοσιακή” συνταγή του έχει ως συστατικά: καρότα,σταφίδες, καρύδια και καστανή ζάχαρη,
Για να τιμήσεις την ημέρα, μπορείς να πας σε ένα ζαχαροπλαστείο, ή έναν -καλά ενημερωμένο- φούρνο και να διαλέξεις το πιο λαχταριστό carrot-cake που διαθέτει.
Δες εδώ και λίγο foodporn για να έχεις εικόνα:
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Τεχνικοί - Τεχνίτες
Πλήρης Απασχόληση
11-05-2024
Λυκόβρυση
1.000
Μέσα μαζικής ενημέρωσης
Πλήρης Απασχόληση
04-01-2024
Κηφισιά