TEDxNTUA: O Jon Mark Walls ως ομιλητή του φετινού συνεδρίου

tedx

O Jon Mark Walls γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά. Ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο σπουδών του στην Αμερική συνέχισε το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης όπου και σήμερα διδάσκει.

Παρά την μικρή του ηλικία, αφού είναι μόλις 29 ετών, εντυπωσιακή είναι όχι μόνο η ακαδημαϊκή αλλά και η επαγγελματική του πορεία. Θα τον χαρακτηρίζαμε ως έναν «κοινωνικό επιχειρηματία», λέκτορα και συντάκτη ομιλιών του οποίου βασική πεποίθηση είναι ότι η καλύτερη επικοινωνία θα οδηγήσει στην εφαρμογή καλύτερης πολιτικής. Έχοντας δουλέψει στο παρελθόν τόσο για τα Ηνωμένα Έθνη όσο και για αρκετές Κυβερνήσεις καθώς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (Μ.Κ.Ο), είναι σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του “GovFaces”, μίας οργάνωσης που προσπαθεί να επιτύχει την αλληλεπίδραση στην επικοινωνία μεταξύ πολιτών και εκλεγμένων αντιπροσώπων τους. Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του, πολίτες, οργανισμοί, δημοσιογράφοι και άλλοι χρήστες δημοσιεύουν προτάσεις και ιδέες τους στο προφίλ των πολιτικών που συμμετέχουν. Ο πολιτικός στη συνέχεια απαντάει στην ερώτηση με γραπτό μήνυμα ή με βίντεο. Το “Govfaces” δημιουργήθηκε τον προηγούμενο χρόνο και σήμερα συμμετέχουν σε αυτό πάνω από 50 πολιτικοί από 15 διαφορετικές χώρες.

O Jon Mark Walls έχοντας ως βάση του τη Γενεύη προσπαθεί να συνδυάσει τις παραδοσιακές επικοινωνίες με νέες τεχνολογίες και να αναπτύξει τρόπους ώστε να τις διαδώσει σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών πεδίων. Ερχόμενος φέτος στο TEDxNTUA θα μας μιλήσει για το όραμα του σχετικά με τη νέα γενιά πολιτικής που τώρα ξεκινάει, δίνοντας το κίνητρο και σε εμάς να αναθεωρήσουμε τις παραδοσιακές νόρμες που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή πολιτικής σήμερα και να αναζητήσουμε αυτή την αμεσότητα και στον ελληνικό χώρο.

H φράση που ο ίδιος χρησιμοποίησε «οι νέες τεχνολογίες μας δίνουν την ευκαιρία τόσο να απομακρυνθούμε όσο και να πλησιάσουμε το ιδεώδες της Δημοκρατίας», εκφράζει απόλυτα το στόχο του event, που είναι ο γόνιμος προβληματισμός σε σχέση με την καινοτομία και τις πράξεις για αλλαγή. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να δράσουμε σωστά ώστε να το επιτύχουμε. Για περισσότερα, ελάτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του από κοντά στις 17 Ιανουαρίου στο χώρο του HUB Events( Αλκμήνης 5, K. Πετράλωνα).

Περισσότερα για το TEDxNTUA εδώ:

http://tedxntua.com/

http://on.fb.me/1ASuFSu

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;