Νέα ευρήματα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

navagio_antikithiron_600_201945_15TEYI

Στο σύνολό του χαρτογραφήθηκε για πρώτη φορά το ναυάγιο των Αντικυθήρων, σύμφωνα με τις δηλώσεις της προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Αγγελικής Σίμωσι.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια έκανε λόγο για εντυπωσιακά ευρήματα που κρύβονται στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα φετινά ευρήματα.

Επίσης, η κα. Σίμωσι τόνισε ότι το συγκεκριμένο ναυάγιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλωτό μουσείο, ενώ η ανασκαφή σε βάθος 55 μέτρων βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις επί του θέματος από τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα.

Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι φαίνεται να έχουν εντοπίσει μεγάλους όγκους κάτω από την άμμο και τον επιπάγο, που πιθανότατα κρύβουν χάλκινα αγάλματα.

Άγνωστη παραμένει, όπως είπε η κα. Σίμωσι, η ταυτότητα χάλκινου αντικειμένου που έχει ανασυρθεί από τον βυθό χωρίς ωστόσο να αποκλείει ότι πρόκειται για τμήμα κλίνης, ενώ πολλά από τα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί εκτιμάται ότι συνανήκουν σε ευρήματα που έχουν έρθει στο παρελθόν στο φως και σήμερα βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τέλος, η κα. Σίμωσι απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν βρεθεί επιπλέον τμήματα του περίφημου μηχανισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Marketing

Πρακτική Άσκηση

22-05-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;