Ποιος είναι ο κίνδυνος αν ξεκινήσετε δίαιτα σε μικρή ηλικία;

diet 3

Όσο πιο νωρίς στην ζωή της ξεκινάει μια γυναίκα να υποβάλλει τον οργανισμό της σε αυστηρές δίαιτες, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχει προβλήματα υγείας στο μέλλον, όπως διατροφικές διαταραχές και κατάχρηση αλκοόλ, σύμφωνα με σχετική έρευνα από το κρατικό πανεπιστήμιο της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν συνολικά τις περιπτώσεις 1.340 φοιτητών και φοιτητριών, τους οποίους παρακολουθούσαν επί 10 χρόνια, και είδαν ότι οι πιέσεις από το κοινωνικό τους περιβάλλον, έκαναν τις νεαρές γυναίκες να καταπιέζουν τους εαυτούς τους για να είναι αδύνατες. Μερικές από αυτές ξεκίνησαν να προσέχουν πολύ ενεργά το σωματικό τους βάρος και να δοκιμάζουν διάφορες δίαιτες από νεαρή κιόλας ηλικία, ενώ άλλες είχαν ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα δίαιτας με βάση την μέτρηση θερμίδων μέχρι την ηλικία των 26 ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο πιο νωρίς μια γυναίκα ξεκινάει να κάνει διάφορες δίαιτες, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα.

Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Ψυχολογίας, Pamela Keel, υποστηρίζει ότι αν και δεν είναι ακόμα σαφές το πως ακριβώς η δίαιτα σε νεαρή ηλικία οδηγεί σε προβλήματα υγείας αργότερα στην ζωή, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται περίπου 10 χρόνια αργότερα από την εποχή που ξεκινούν οι αυστηρές δίαιτες!

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εργασιών της ετήσιας συνόδου της Ένωσης για την Μελέτη Διατροφικής Συμπεριφοράς που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές επισήμαναν τη σημασία να ενημερώνονται σωστά τα νεαρά κορίτσια και να αποθαρρύνονται από το να ακολουθούν αυστηρές δίαιτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;