Ασθενής με συμπτώματα του ιού Έμπολα στο Τορόντο του Καναδά - Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

be72dd4989117616cfdf9e9106bd03b8_L

Σε νοσοκομείο του Τορόντο διακομίστηκε για θεραπεία ένας ασθενής, ο οποίος εκδήλωσε συμπτώματα πυρετού και γρίπης και είχε πρόσφατα επισκεφτεί τη Νιγηρία, όπου η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα, που έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, με τους νεκρούς να κοντεύουν στους 1.000!

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο ασθενής έχει εισαχθεί προληπτικά σε μονάδα απομόνωσης στο νοσοκομείο Μπράμπτον στην επαρχία Οντάριο. Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η επιδημία του Έμπολα σε χώρες της Δυτικής Αφρικής αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία διεθνώς.

Ο ιός Έμπολα προκαλεί υψηλό πυρετό, ο οποίος επηρεάζει πολλαπλά συστήματα οργάνων του σώματος και συχνά συνοδεύεται από αιμορραγία.

Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν αιφνίδια εκδήλωση πυρετού, αδυναμία, πόνο στους μυς, πονοκέφαλο και πονόλαιμο. Στην συνέχεια υπάρχει έμετος, διάρροια, μειωμένη νεφρική και ηπατική λειτουργία και μερικές φορές εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.

Ο ιός Έμπολα εξαπλώνεται μέσω της επαφής με σωματικά υγρά όπως το αίμα, το σάλιο, τα ούρα και άλλες εκκρίσεις από μολυσμένα άτομο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία! Η πιο συνηθισμένη θεραπεία απαιτεί την υποστήριξη λειτουργιών των οργάνων και διατήρηση των σωματικών υγρών όπως το αίμα και το νερό για αρκετό καιρό προκειμένου το σώμα να καταπολεμήσει τη λοίμωξη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο τον κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;