Ποιος έλληνας πολιτικός έφαγε 37 χρόνια φυλακή;

vergis

Ε δεν παίζονται οι άνθρωποι.

Να θες να μην “γίνεσαι λαϊκιστής” και να λες πως υπάρχουν και πολιτικοί που δεν είναι διεφθαρμένοι, αλλά σε προκαλεί η επικαιρότητα.

Ακόμα και ο Βεργής, που θεωρείται απλά μία γραφική φιγούρα που ασχολείται με την πολιτική από ψώνιο, καταδικάστηκε σε 37 χρόνια φυλάκισης!

Η υπόθεση αφορά έκταση 452.000 τ.μ., την οποία εμφανιζόταν να διεκδικεί ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος.

Κατά την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο καταδικασθείς πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές. Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.

Στο εδώλιο, μαζί με τον πρόεδρο και ιδρυτή του κόμματος Ελληνες Οικολόγοι, κάθονταν μεταξύ άλλων ο πρώην δασάρχης Πεντέλης Νικ. Παπακώστας και ο Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής. Ο μεν πρώτος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 14 ετών, με αναστολή, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, καθώς φέρεται ότι το 2000 είχε στη διάθεσή του έγγραφο (πράξη χαρακτηρισμού) σύμφωνα με το οποίο η επίμαχη έκταση είναι δάσος. Μάλιστα, εμφανίζεται να έδωσε στον Δημ. Βεργή βεβαιώσεις που ανέφεραν το αντίθετο, «αν και ήταν αναρμόδιος, γιατί πλέον δεν ήταν δασάρχης, αφού είχε αντικασταθεί», με αποτέλεσμα η νέα δασάρχης να ζητήσει την επιστροφή των σχετικών εγγράφων λίγο καιρό μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;