Να γιατί κάνουμε σεξ!

davidgandy-marianovivanco17

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν, σε 2.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 17 έως 52 ετών, έκαναν ένα απλό και συνάμα τόσο περίπλοκο, απ’ όσο φάνηκε από τα αποτελέσματα, ερώτημα: “Γιατί κάνετε σεξ;”

Οι απρόσμενες και μη αναμενόμενες απαντήσεις των εθελοντών της έρευνας εξέπληξαν τους επιστήμονες, φέρνοντας τα πάνω – κάτω στα μέχρι τώρα δεδομένα! Για την ακρίβεια, προέκυψαν όχι ένας, ούτε δύο, αλλά 237 διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους κάνουμε, μα τι άλλο φυσικά, σεξ!

Οι βασικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση “Archives of Sexual Behavior”, κοινό σημείο αναφοράς για την πλειονότητα των ερωτηθέντων ήταν η αγάπη και η έλξη. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που απάντησαν ότι ήθελαν να χαλαρώσουν, να εκδικηθούν τον/την πρώην, να τους φύγει ο πονοκέφαλος, να βρεθούν πιο κοντά στο Θεό ή απλώς για να… ζεσταθούν.

Επίσης, διαπιστώθηκε πως ήταν πιο σύνηθες για μια γυναίκα να απαντήσει «γιατί συνειδητοποίησα πως ήμουν ερωτευμένη», όπως και για έναν άνδρα να πει «γιατί ήθελα να αυξήσω τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων μου».

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες περιπλέκονται σε στενές επαφές για σωματικούς, οργανικούς και πρακτικούς λόγους, ενώ οι γυναίκες καθοδηγούνται περισσότερο από το συναίσθημα, μια διαπίστωση που ενισχύει την θέση που θέλει τις γυναίκες πιο συναισθηματικές σε σχέση με τους άντρες.

Βέβαια, δεν έλειψαν και οι πικάντικες απαντήσεις, αφού πολλοί ήταν αυτοί που ομολόγησαν πως κάνουν σεξ αντί για γυμναστική. Μάλιστα, το 25% των γυναικών ισχυρίστηκε πως κάνουν σεξ γιατί θέλουν να μικροδείχνουν, αφού το σεξ “σβήνει” τις ρυτίδες. Αν δεν το ξέρατε αυτό κορίτσια, η έρευνα σας έδωσε έναν ακόμη λόγο για να κάνετε σεξ, και να αρχίσετε να το βλέπετε με διαφορετικό μάτι…

Κάποιοι άλλοι δήλωσαν, ότι μετά τις ερωτικές περιπτύξεις, κοιμούνται καλύτερα, ενώ το σώμα και το μυαλό τους χαλαρώνει.

Οι επιστήμονες όμως δηλώνουν κατηγορηματικά ότι τα κίνητρα για σεξ δεν διαφέρουν πολύ από τα αντίστοιχα των περισσότερων ανθρώπινων δραστηριοτήτων, αφού η πλειονότητά τους έχει να κάνει κυρίως με την έλξη, την ηδονή, τη στοργή, τον έρωτα, την υπερβολή, το συναισθηματικό δέσιμο, τη διέγερση, την επιθυμία να ευχαριστείς, την περιπέτεια και την ωφελιμότητα. Αναμενόμενο; Αναμενόμενο…

Οι πληροφορίες που αξιοποιήθηκαν για την εκπόνηση του άρθρου, προέρχονται από το onmed.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
55'
0 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
55'
1 - 0
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΗΜ
44 - 30
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;