Τα 10 καλύτερα και χειρότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

nosokomeio

Τα δέκα καλύτερα νοσοκομεία του ΕΣΥ παρουσίασε το υπουργείο Υγείας.

Στη δεκάδα περιλαμβάνονται το «Παπαγεωργίου» (Θεσσαλονίκη), το Γενικό Κρατικό Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», το «Σωτηρία» και ο «Ευαγγελισμός». Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα «Σισμανόγλειο», «Βενιζέλειο -Πανάνειο» Ηρακλείου, «Αλεξάνδρα», «Ιπποκράτειο», Παναρκαδικό Τρίπολης και «Ερυθρός Σταυρός».

Εργαλεία της αξιολόγησης που έγινε από τους ειδικούς συμβούλους του υπουργείου Νίκο Τσώλη και Βασίλη Αγγουρά, για την κατάρτιση της σχετικής λίστας αποτέλεσαν οι οικονομικοί και λειτουργικοί δείκτες όπως αυτοί καταγράφονται στο ESYnet αναφορικά με τις δαπάνες κάθε νοσοκομείου σε φάρμακα, υγειονομικό, ορθοπεδικό υλικό και αντιδραστήρια, υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης κ.α, καθώς και με την κίνηση ασθενών για νοσηλεία, χειρουργεία, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και επείγοντα.

Στα νοσοκομεία μεγάλης δυναμικότητας άνω των 600 κλινών με την πιο υψηλή αποδοτικότητα -οικονομικά και λειτουργικά- περιλαμβάνονται το «Παπαγεωργίου» (Θεσσαλονίκη), το Γενικό Κρατικό Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», το «Σωτηρία», ο «Ευαγγελισμός».

Καλές επιδόσεις είχαν επίσης πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας μικρής δυναμικότητας από 250 έως 400 κρεβάτια, με το τοπ 10 να περιλαμβάνει τα νοσοκομεία «Αχιλοπούλειο» Βόλου, «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης, «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, Καρδίτσας, Κατερίνης, «Βοστάνειο» Μυτιλήνης, «Κωνσταντοπούλειο» Νέας Ιωνίας, «Άγιος Ανδρέας» Πατρών και Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Τέλος, σε ακόμη πιο μικρά νοσοκομεία μέχρι 250 κλίνες την πιο υψηλή αποδοτικότητα είχαν τα Γενικά Νοσοκομεία Βέροιας, Διδυμότειχου, Δράμας, Κέρκυρας, Κορίνθου.

Στην άλλη πλευρά βρίσκονται εννέα δημόσια νοσοκομεία που «διακρίθηκαν» για τις χαμηλές επιδόσεις τους και με οικονομικά κριτήρια και με λειτουργικά. Τη λίστα με τα νοσοκομεία που βρίσκονται στο κόκκινο αποτελούν τα νοσοκομεία Αιγίου, ΚΑΤ, Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Θηβών, «Μαμάτσειο» Κοζάνης, «Κουτλιμπάνειο» Κοζάνης, Λειβαδιάς, «Ανδρέα Παπανδρέου» Ρόδου και Χαλκίδας

Πηγή: Τα Νέα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;