Ελληνοαμερικανική Ένωση: Συναυλία με το Duo ErgOn aTastOn

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζουν τη συναυλία του Duo-ErgOn-aTastOn με τίτλο “Notenmporary”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Το “Duo-ErgΟn-a-Taston” ιδρύθηκε το 2012 από την Αγγέλικα Παπανικολάου (πιάνο) και την Τάνια Σικελιανού (βιολί), με σκοπό την παρουσίαση συνθετών και έργων σύγχρονου ρεπερτορίου από όλον τον κόσμο που παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο συνθετικά όσο και ερμηνευτικά. Για το σύνολο γράφουν έργα διάφοροι συνθέτες πολλά εκ των οποίων είναι παραγγελίες. Προτεραιότητα ωστόσο στις εμφανίσεις του έχουν τα έργα Ελλήνων συνθετών.

Στη συναυλία “Notenmporary” το Duo-ErgOn-aTastOn καταθέτει ένα ηχητικό και συνθετικό πολύπτυχο, με έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών για σόλο και ντούο. Στην εν λόγω συναυλία θα παρουσιαστούν έργα των: Artur Avanesov, Witold Lutoslawski, Olivier Messiaen, Krzysztof Penderecki, Γιάννη Γαλίτη, Νικόλα Σιδερή και Τάνιας Σικελιανού.

Η διαφορετικότητα του τρόπου, του ύφους, της δομής, της κατασκευής του ηχοχρώματος και της προσωπικής κατεύθυνσης του κάθε συνθέτη, οδηγεί το έργο στη δική του διαχρονικότητα, όπου καμία χωροχρονική σφραγίδα δεν μπορεί να το περιορίσει. Ο τίτλος της συναυλίας θέλει να δηλώσει ότι τα έργα που θα παρουσιαστούν δεν περιορίζονται λόγω του συνθετικού, δομικού, ηχητικού και γενικότερου κατασκευαστικού χαρακτήρα τους σε ύφος εποχών, όπως π.χ. κλασικό, ρομαντικό, σύγχρονο ή ό,τι άλλο. Οι συνθέτες αν και σύγχρονοι, δε γράφουν μόνο σύμφωνα με τα μουσικά δεδομένα της εποχής μας αλλά μπορούν να θεωρηθούν εξίσου σύγχρονοι σε κάθε χωροχρόνο. Έτσι, τα κείμενα, ως ξεχωριστές παρουσίες το κάθε ένα, ταξιδεύουν σε κάθε Χρόνο με το δικό τους ηχόχρωμα και ύφος.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θόδωρος Αντωνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;