10 + 1 ενδείξεις πως η σχέση σου έφτασε στο τέλος της

544145_497721520290270_1724400457_n

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ κατά πόσο υγιής είναι η σχέση σου; Εύχεσαι να μπορούσες να καταλάβεις εάν αντιμετωπίζεις πραγματικά προβλήματα με τον/την σύντροφό σου; Πότε θα ξέρεις πως πλέον δεν αξίζει να προσπαθείς άλλο, ώστε να σώσεις τη σχέση σου;

Πολλά είναι τα ερωτήματα που μας ταλανίζουν σε καθημερινή βάση για το αν η σχέση μας βρίσκεται σε σημείο που να πέφτουν οι αυλαίες και ευχόμαστε να ξέραμε τις απαντήσεις για να μπορούσαμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, και αφού συνειδητοποιήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση να συγκεκριμενοποιήσουμε τους στόχους και τα “θέλω” μας, για έναν σωστό “ξεκαθάρισμα”.

Σίγουρα, οι περισσότερες ερωτήσεις είναι δύσκολο να απαντηθούν και διαφοροποιούνται αναλόγως των συνθηκών και των περιστάσεων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βασικά σημάδια ικανά να σου δείξουν πως η σχέση σου ίσως να μην είναι η ιδανική, και πως ίσως ήρθε η ώρα να πείτε το αντίο… Δες τις 11 αυτές ενδείξεις και ερμήνευσε την φάση στην οποία βρίσκεσαι με το ταίρι σου!

1. Δεν έχετε πια τίποτα κοινό.

Ενώ πρώτα το κάθε λεπτό μαζί του/της ήταν συναρπαστικό, τώρα δεν έχετε τι να συζητήσετε και η ανία έχει “λεηλατήσει” την καθημερινότητά σας. Δεν μοιράζεστε προβληματισμούς και ανησυχίες και παρατηρείτε μια τάση απομόνωσης και εσωτερίκευσης, τόσο συναισθημάτων, όσο και αντιδράσεων. Μάλιστα, δεν επικοινωνείτε πια, εκτός από το όταν πρόκειται να πραγματευτείτε τα απολύτως απαραίτητα.

2. Δεν κάνετε κοινά σχέδια για το μέλλον.

Ενώ στην αρχή της σχέσης σας κάνατε όνειρα για μια κοινή ζωή, τώρα ο καθένας φαίνεται να θέτει τους δικούς του, ανεξάρτητους στόχους για το μέλλον, τους οποίους φαίνεται και να κρύβει, μη επιθυμώντας να γνωστοποιηθούν τα μελλοντικά σχέδια και οι προγραμματισμοί ζωής.

3. Δεν νιώθεις την επιθυμία να περάσεις χρόνο με το ταίρι σου και αντίστροφα.

Είναι οι στιγμές που πιάνεις τον εαυτό σου να περνάει καλύτερα οπουδήποτε μακριά του (με οικογένεια, φίλους, στη δουλειά), ενώ όταν είσαι μαζί του, ίσα ίσα που ανέχεσαι την παρουσία του. Ο αρχικός ενθουσιασμός που υπήρχε έχει πλέον ξεπεραστεί και το πάθος, η φλόγα και το αρχικό ενδιαφέρον έχουν αρχίσει να σβήνουν από τις στιγμές της μέρας σας.

4. Έρχεστε αντιμέτωποι με κάποια μορφή κακοποίησης (είτε είναι σωματική, είτε διανοητική, ακόμη και συναισθηματική) μέσα στη σχέση.

Όταν φτάσετε στο σημείο να τσακώνεστε σε καθημερινή βάση, χωρίς να υπάρχει κάποιος βασικός λόγος, και προκύψει και συναισθηματική καταρράκωση, ακόμη και τραυματισμοί στην χειρότερη των περιπτώσεων, πρέπει το καμπανάκι κινδύνου να αρχίσει να χτυπάει. Μέχρι πότε θα ανέχεσαι αυτήν την άδικη και απαράδεκτη κατάσταση;

5. Δεν νιώθεις πια το ίδιο.

Η ένταση των συναισθημάτων σου έχει πια μειωθεί, ενώ συχνά μπορεί να αντιμετωπίζεις τον σύντροφό σου απρόσωπα και ψυχρά, σαν να είναι ένας ξένος. Είναι αυτό που λέμε: “δεν σε αναγνωρίζω πια”! Το άτομο που είχες απέναντί σου έπαψε να είναι όπως στην αρχή της γνωριμίας σας, και έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα πρόσωπο που ποτέ σου μέχρι τότε δεν είχες ξανασυναντήσει.

6. Χρειάζεται συνεχώς να κάνεις συμβιβασμούς.

Όταν φτάσεις στο σημείο να υποχωρείς στα περισσότερα, εάν όχι σε όλα, θέματα της σχέσης σου, καταπνίγοντας τις επιθυμίες και τις πεποιθήσεις σου, προκειμένου να ικανοποιείς τον/την σύντροφό σου και να αποφεύγονται οι συγκρούσεις, πρέπει να καταλάβεις ότι σχέση που θέλει μόνο ο ένας, δεν μπορεί να κρατήσει.

7. Δεν θεωρείς πλέον το ταίρι σου ελκυστικό.

Μήπως έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κοιτάει δεξιά και αριστερά περισσότερο το τελευταίο διάστημα; Μήπως πλέον δεν σε ικανοποιεί στο κρεβάτι και αποφεύγεις κάθε ερωτική σας συνεύρεση; Ε, τότε πρέπει να καταλάβεις πως τα χρονικά όρια που θα είστε μαζί έχουν αρχίσει να στενεύουν. Καλώς ή κακώς, μία καλή σχέση στηρίζεται στην ενεργή ερωτική ζωή. Άπαξ και πάψει να υπάρχει η πρωταρχική μεταξύ σας έλξη, δεν είστε πλέον ζευγάρι, αλλά απλώς γνωστοί…

8. Δεν σου «επιτρέπονται» στενές σχέσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου.

Το ταίρι σου είναι κτητικό και ζηλεύει υπερβολικά οποιονδήποτε άλλο αποσπά την προσοχή και την φροντίδα σου. Θέλει να σε έχει σε αποκλειστικότητα και κατ’ αυτό τον τρόπο σε περιορίζει και σε δεσμεύει, ενώ εσύ ασφυκτιάς όλο και περισσότερο από την συμπεριφορά του.

9. Είσαι απαθής απέναντί του/της και νιώθεις κουρασμένος από τις συνεχείς προσπάθειες να βρεθούν λύσεις στα μεταξύ σας προβλήματα.

Είναι όταν το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού και καμία λύση δεν φαίνεται να είναι ικανή για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές διενέξεις σας, τις παρεξηγήσεις που δημιουργούνται και τα προβλήματα που προκύπτουν, που όσο πάει ο καιρός φαίνεται να πληθαίνουν και να γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκα…

10. Νιώθεις εκνευρισμό με καθετί που λέει ή κάνει.

Δεν αντέχεις ούτε μισό λεπτό κοντά του/της και αισθάνεσαι ότι η υπομονή σου έχει ήδη εξαντληθεί, με αποτέλεσμα να εκνευρίζεσαι με οτιδήποτε λέει, κάνει ή σκέφτεται. Και αυτό γιατί έχετε πάψει πλέον να επικοινωνείτε μεταξύ σας και θεωρείτε ασήμαντα τα θέματα που τον/την απασχολούν. Στην ουσία αδιαφορείτε και δεν έχετε όρεξη να μαθαίνετε για κάτι που έχει πάψει πια να σας κεντρίζει το ενδιαφέρον και την προσοχή.

11. Εστιάζεις στα αρνητικά του χαρακτήρα του.

Όταν εστιάζεις στα αρνητικά της σχέσης σου, και παραβλέπεις εντελώς την ύπαρξη θετικών στοιχείων. Είναι μια αντίδραση του οργανισμού, ο οποίος μέσα στην όλη απελπισία, θέλει να δώσει κάποιες λύσεις στα δυσεπίλυτα θέματα που υπάρχουν στη σχέση σας.

Καταληκτικά, πρέπει να σημειώσουμε πως ένας χωρισμός απαιτεί πολλή σκέψη και σίγουρα θα χρειαστεί να ζυγίσεις προσεχτικά τα υπέρ και τα κατά που ισχύουν αυτή τη στιγμή στη ζωή σου προτού καταλήξεις σε μια απόφαση. Εφόσον έχεις προσπαθήσει πραγματικά για να σώσεις τη σχέση σου, αλλά συνεχίζεις να νιώθεις πως δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και επιθυμίες σου, είναι πιθανό πως έχει φτάσει η στιγμή να την τερματίσεις, όσο δύσκολο και αν αυτό είναι.

Εξήγησε με ηρεμία στον/στην σύντροφό σου πως έχει η μεταξύ σας κατάσταση, δίχως να υπάρχουν ειρωνικοί ή προσβλητικοί τόνοι, βγάζοντας έτσι τον θυμό σου για τις τυχόν υποχωρήσεις που έχεις κάνει μέχρι σήμερα. Φέρσου με ωριμότητα, σύνεση και μέτρο, σκεπτόμενος πάντα πως με τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου έχετε περάσει και καλές στιγμές. Και ποτέ, μα ποτέ, δεν θα πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου το εξής: μία σχέση θα πρέπει να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής σου, να συμβάλλει στην εξέλιξή σου και να σε κάνει πιο ευτυχισμένο άνθρωπο. Όχι το αντίθετο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1