Αλέξης Τσίπρας: Όχι στο «δόγμα Λίνεκερ»

Τσιπρασ

Δεν μπορεί στο τέλος να κερδίζει πάντα η Μέρκελ…

Λίγο μετά τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, όταν η Αγγλία είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από την Γερμανία, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο επιθετικός της Γκάρι Λίνεκερ έκανε έκανε την ιστορική δήλωση:

Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win” – «Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις συζητήσεις του με πολιτικούς στο ταξίδι που πραγματοποιεί στην Ιταλία για την προώθηση της καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ηγείται του ψηφοδελτίου της, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, προέβη σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους. Στις δηλώσεις του, πιθανότατα ορμώμενος από την ιστορική δήλωση του βετεράνου Άγγλου διεθνή, αμφισβήτησε τη συνέχεια της εφαρμογής του «δόγματος Λίνεκερ» στην ευρωπαϊκή πολιτική ζωή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωπαϊκής Αριστεράς τόνισε συγκεκριμένα ότι «Δεν μπορεί οι Σύνοδοι Κορυφής της Ευρώπης να είναι συναντήσεις 27 αρχηγών κρατών που κουβεντιάζουν αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η κυρία Μέρκελ». Προηγουμένως, μάλιστα, σημείωσε ότι είναι θετικό που ολοένα και περισσότεροι διαπιστώνουν ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική, «υπ’ αυτή την έννοια είναι θετικό ότι και ο πρωθυπουργός Λέτα το επεσήμανε αυτό στον Μπαρόζο αλλά και ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο έκανε μια παρόμοια επισήμανση τις προηγούμενες μέρες. Αλλά, πέρα από τις επισημάνσεις, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει κι ένας κοινός σχεδιασμός διεκδικήσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;