Robocop: Πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου!

 

Το 1987, ο Robocop κατάφερε να ανανεώσει το είδος της επιστημονικής φαντασίας αποσπώντας όχι μόνο καλές κριτικές αλλά και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ. Η εξαιρετικά θερμή υποδοχή του κοινού δημιούργησε δύο συνέχειες, μια τηλεοπτική σειρά, animated σειρές, video games και κόμικ. Αυτή την πολύτιμη κληρονομιά αξιοποιεί ο José Padilha (Elite Squad, Elite Squad: The Enemy Within) σε συνεργασία με τον ταλαντούχο σεναριογράφο James Vanderbilt (Zodiac, The Amazing Spider-Man 2) και υπόσχεται να επαναφέρει τον RoboCop στο καθήκον, αλλά και στις αίθουσες, σε μια εντυπωσιακή και πολυεπίπεδη περιπέτεια. H ταινία έχει καταιγιστική δράση, ενώ η επιστροφή του κινηματογραφικού συμβόλου θέτει ερωτήματα για την ανθρώπινη φύση σε σχέση με την τεχνολογία. Στο πολυαναμενόμενο αυτό remake πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος Joel Kinnaman (The Killing TV series) στο πλευρό των σπουδαίων Gary Oldman (Dark Knight Rises), Samuel L. Jackson (Django Ο Τιμωρός) και Michael Keaton (Batman).

Σύνοψη:

2028. Η πρωτοπόρος πολυεθνική εταιρεία OmniCorp κρατάει τα ηνία της ρομποτικής τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας στην Αμερική παγκόσμια στρατιωτική υπεροχή. Παρ’ όλα αυτά η αμφιλεγόμενη τεχνολογία της δεν έχει υιοθετηθεί για την επιβολή του νόμου στους δρόμους των ΗΠΑ. Η κατάλληλη ευκαιρία δίνεται όταν η OmniCorp αναλαμβάνει να μετατρέψει τον αστυνομικό Alex Murphy (Joel Kinnaman), που τραυματίζεται σοβαρά στη γραμμή του καθήκοντος, σε πανίσχυρο άνθρωπο-ρομπότ. Ο RoboCop κυκλοφορεί στους δρόμους του Ντιτρόιτ με απίστευτες νέες ικανότητες και η εταιρεία φιλοδοξεί η κάθε πόλη του κόσμου να αποκτήσει το δικό της RoboCop, μεγιστοποιώντας παράλληλα τα κέρδη της. Δεν έχουν υπολογίσει όμως έναν αστάθμητο παράγοντα. Μέσα στη μηχανή υπάρχει ακόμη ένας άνθρωπος.

Trivia/Fun Facts

  • O RoboCop στην ταινία εμφανίζεται με δύο στολές. Η πρώτη μοιάζει εσκεμμένα με τη στολή της πρώτης ταινίας.
  • Παρόλο που ο RoboCop κινείται με πολύ φυσικό, σχεδόν ανθρώπινο τρόπο, οι παραγωγοί θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στην πρώτη ταινία, κράτησαν κάποιες από τις αρχικές κινήσεις. Έτσι, πρώτα στρίβει το κεφάλι και στη συνέχεια ακολουθούν οι ώμοι.
  • Ο Kinnaman για να μπει στο πετσί του ρόλου του αστυνομικού πήρε κάποια μαθήματα από τις σουηδικές ειδικές δυνάμεις. Επίσης, πέρασε πολλές ώρες με τον Uncle Scottie, αστυνομικό και μέλος των ειδικών δυνάμεων.
  • Στο γραφείο του Sellars υπάρχει ένα τρίπτυχο από πίνακες του Francis Bacon.
  • Το σχέδιο για το ρομπότ ED-209, είναι πραγματικό μοναδικό. Διαθέτει γόνατα τοποθετημένα ανάποδα και ένα πελώριο κεφάλι.
  • Οι τελευταίες σκηνές που διαδραματίζονται στα κεντρικά της OmniCorp γυρίστηκαν στο Vancouver Convention Center.

robocop

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: José Padilha

Σενάριο: Joshua Zetumer, Edward Neumeier & Michael Miner

Producers: Marc Abraham, Eric Newman

Executive Producers: Bill Carraro, Roger Birnbaum

Παίζουν: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley, Michael K. Williams, Jennifer Ehle, Jay Baruchel, Marianne Jean-Baptiste, Samuel L. Jackson

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;