Θεσσαλονίκη | Επιδοτούμενα προγράμματα για 130 νέους

anergia

Η Α.Σ. «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανακύκλωση – Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη», Δράση 7 «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της κατηγορίας παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 08 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013» του ΕΣΠΑ το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ Τους/ τις ενδιαφερόμενους/ ες Ανέργους/ ες και Νέους Επιστήμονες (Μηχανικούς Αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών) οι οποίοι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Ομάδες στόχου

1. 90 άνεργοι/ ες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ

2. 40 Νέοι/ες Επιστήμονες (Μηχανικοί Απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών)

Τομείς Παρέμβασης
• πράσινες υποδομές που συνδέονται με ενεργειακές πηγές (φωτοβολταϊκά, ηλιακή ενέργεια, βιοαέριο, βιοκαύσιμα, γεωθερμία),

• ανακύκλωση

Δράση Πληροφόρησης. – Συμβουλευτικής. – Υποστήριξης (Υποχρεωτική δράση) Οι ωφελούμενοι στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την ένταξη στην αγορά εργασίας υποχρεωτικά θα συμμετέχουν στην Δράση Πληροφόρησης – Συμβουλευτικής – Υποστήριξης και ειδικότερα στα παρακάτω:

• Διαδικασίες επιλογής ωφελουμένων και Διάγνωση των αναγκών

• Συμβουλευπκή Απασχόλησης, Επιχειρημαπκότητας και Ανάπτυξης Κοινωνικών και Επαγγελμαπκών Δεξιοτήτων

• Παροχή υποστήριξης και διευκόλυνση διεκπεραίωσης σε θέματα εργασιακά, φορολογικά, διοικητικά, χρηματοοικονομικά

• Εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων

• Εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευπκής, αξιολόγησης, έρευνας και πληροφόρησης για την εκκίνηση και ανάπτυξη επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας. Εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την σύσταση της Κοινωνικής επιχείρησης

• Επιχειρημαπκές συναντήσεις ωφελουμένων με επιχειρηματίες των κλάδων παρέμβασης

• Παρακολούθηση και υποστήριξη των ωφελουμένων κατά την ένταξή τους στην αγορά εργασίας Παράλληλα στο πλαίσιο της Δράσης και υποστηρικτικά προς τους ωφελούμενους θα υλοποιηθούν οι εξής ενέργειες:

• Ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση εργοδοτών σε ζητήματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με την συμβολή των Επιμελητηρίων – Εταίρων της Α.Σ. και την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με επιχειρήσεις.

• Φύλαξη παιδιών Δράση Κατάρτισης Η Δράση της Κατάρτισης αφορά την υλοποίηση Επιδοτούμενων Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρπσης σε αντικείμενα προσαρμοσμένα σπς απαιτήσεις της τοπικής αγοράς εργασίας.
Το εκπαιδευπκό επίδομα που προβλέπεται είναι 5,00 € για ανέργους και για Νέους Επιστήμονες (Μηχανικούς Απόφοιτους Πολυτεχνικών Σχολών).

Αναλυπκότερα θα υλοποιηθούν επτά (7) επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης.

Ανακύκλωση/Κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων/ Τηγανέλαια/ Βιοντίζελ. Αδειοδοτήσεις (Άνεργοι)

Ενεργειακή Αξιοποίηση στερεών υπολειμμάτων RDF/SRF, Βιομάζας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Βιοαέριο, ηλιακή ενέργεια, γεωθερμία, βιοκαύσιμα) (Άνεργοι)

Βιολογική και Χημική Επεξεργασία υγρών αποβλήτων/ Αξιοποίηση Βιομάζας/ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Αξιοποίηση Βιολάσπης (Άνεργοι)

Ανακύκλωση Χρησιμοποιημένων Τηγανελαίων /Παραγωγή – Χρήση Βιοντίζελ και Μονάδες Διαχωρισμού α’ σταδίου Αξιοποίησης στερεών αποβλήτων (Άνεργοι)

Ανακύκλωση/Κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων/ Τη γανέλαια / Βιοντίζελ. Αδειοδοτήσεις (Μηχανικοί)

Ενεργειακή Αξιοποίηση στερεών υπολειμμάτων RDF/SRF, Βιομάζας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Βιοαέριο,ηλιακή ενέργεια, γεωθερμία, βιοκαύσιμα) (Επιστήμονες)

Προϋποθέσεις

1. Για τους Ανέργους:

• Κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

2. Για τους Νέους/ες Επιστήμονες (Μηχανικούς Απόφοιτους/ες Πολυτεχνικών Σχολών)

• Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) υποχρεωπκά από την 02.01. 2011 και μετά.

• Δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος από την 01/01/2010 και μετά, δηλώνοντας ως έδρα την οικία τους, με την προϋπόθεση ότι από την 02/01/2011 και μετά, έχουν προβεί σε πρώτη μεταβολή έδρας σε ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο. Ως ημερομηνία έναρξης θα θεωρείται η πρώτη μεταβολή.

• Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους, μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους. Όταν στο χρονικό διάστημα των έξι (6) ετών περιλαμβάνεται χρόνος παρακολούθησης κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών, ο χρόνος αυτός παρατείνει αντίστοιχα το όριο των έξι (6) ετών.

• Για τους πτυχιούχους αλλοδαπής το διάστημα των έξι (6) ετών υπολογίζεται από την αναγνώριση του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ.

• Για τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν απαιτείται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ το διάστημα των έξι (6) ετών, υπολογίζεται από την λήψη του πτυχίου.

• Να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας τους) πλην των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Για όσους έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34 ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά στις μεταπτυχιακές σπουδές.

Κατά τον υπολογισμό της ηλικίας του ωφελούμενου θα λαμβάνεται υπόψη η τριακοστή πρώτη Δεκεμβρίου του έτους γεννήσεως του. Οι μεταπτυχιακές σπουδές εξωτερικού λαμβάνονται υπόψη εφόσον υπάρχει αναγνώριση τους από το ΔΟΑΤΑΠ.

• Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την οικεία ΔΟΥ για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους, το ατομικό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 12.000,006.

• Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.

• Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) και

• Να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαχθεί από πς στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άνδρες υποψήφιοι).

Τόπος παραλαβής και υποβολής αιτήσεων

Κ.Ε.Κ. ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε., Χ. Πίψου 16, Τ.Κ. 54627 θεσσαλονίκη, τηλέφωνο: 2310 500900, fax: 2310 556681, email: platonkek@otenet.gr,ιστογώρος:www.platonkek.Kr Δευτέρα – Παρασκευή, Ώρες: 10:00 – 17:00. Αρμόδια πρόσωπα: Άννα Καραγεωργίου, Κική Κωνσταντινίδου. Η παραλαβή των αιτήσεων μπορεί να γίνει και από την ιστοσελίδα του Κ.Ε.Κ. ή από την ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξηςwww.as-thessaloniki.gr

Προθεσμία

Από 15/01/2013 έως 30/04/2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;