Πανεπιστήμιο Πατρών | Η απόφαση για τις απεργίες των διοικητικών

Πανεπιστήμιο Πατρών

Διαβάστε παρακάτω την απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών για τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων του:

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Πάτρα 6 Νοεμβρίου 2013

Το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ’ αριθμ. 12 έκτακτη συνεδρίασή του, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας και μετά την ενημέρωση των αρμόδιων οργάνων (Αναπληρωτών Πρύτανη και Κοσμητόρων) διατυπώνει την ακόλουθη απόφαση:

1. Το Συμβούλιο Ιδρύματος υπερασπίστηκε μέσα στον Αύγουστο μήνα, και πρώτο στην Ελλάδα, τις θέσεις εργασίας των διοικητικών υπαλλήλων και τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας με το σύνολο του δυναμικού του απέναντι στις απαράδεκτες θέσεις και πρακτικές του Υπουργείου. Συμπαραστάθηκε, όλο αυτό το διάστημα, στον αγώνα των Συλλόγων και στις διεκδικήσεις του Πανεπιστημίου. Στην από 24 Οκτωβρίου 2013 ανοικτή επιστολή του Συμβουλίου Ιδρύματος προς το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού ζητήθηκε η λειτουργία του Πανεπιστημίου με προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αποσοβηθούν οι ανεπανόρθωτες βλάβες. Δυστυχώς, το αίτημά μας αυτό όχι μόνο δεν εισακούστηκε αλλά δεν λάβαμε καν απάντηση. Έτσι, βρισκόμαστε σήμερα σε μια κατάσταση στην οποία ολόκληρα τμήματα των εκπαιδευτικών, διοικητικών και διαχειριστικών λειτουργιών καταρρέουν.

2. Το Συμβούλιο Ιδρύματος έχοντας την ευθύνη της γενικής εποπτείας και του ελέγχου της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, προκειμένου να διασωθεί ότι ακόμα είναι δυνατόν, ζητά από τον Πρύτανη, ο οποίος έχει την εκτελεστική εξουσία, να εξαντλήσει άμεσα κάθε περιθώριο ενεργειών για τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας, το οποίο κατ’ ελάχιστο θα περιλαμβάνει: 1) τους Διευθυντές όλων των Υπηρεσιών, 2) τους υπεύθυνους των Γραμματειών όλων των Τμημάτων, 3) ένα άτομο (πέραν του Γραμματέως) ανά Γραμματεία (τουλάχιστον για την εγγραφή των φοιτητών), 3) τους εργαζόμενους στα πρωτόκολλα των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, 4) το προσωπικό στην οικονομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου, 5) το προσωπικό στην Φοιτητική Μέριμνα (Εστία, κ.α.), και 6) το απαραίτητο προσωπικό στον ΕΛΚΕ όπως αυτό οριστεί από το 5μελές όργανο διοίκησης.

3. Αν μέχρι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 δεν έχει γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση από το Σύλλογο των Διοικητικών Υπαλλήλων, τότε το Συμβούλιο Ιδρύματος, σε συνεργασία με τον Πρύτανη, τους Αναπληρωτές Πρυτάνεις, τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους των Τμημάτων, θα εξετάσει τις δυνατότητες άμεσης άσκησης των νόμιμων μέσων με στόχο την προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από την καταστροφή.

4. Τέλος για το επίμαχο θέμα του μέλλοντος των απειλούμενων με διαθεσιμότητα υπαλλήλων, το Συμβούλιο Ιδρύματος επαναλαμβάνει ότι, σε κάθε περίπτωση, θα αναλάβει ενεργό πρωτοβουλία για την υποστήριξή τους.

Το Συμβούλιο του Ιδρύματος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;