Ηγουμενίτσα | Συλλήψεις μαθητών για κατάληψη

51667-114431

Η αστυνομία συνέλαβε χθες το απόγευμα δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, μετά από εισαγγελική εντολή.

Πιο συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί αναφορά στην εισαγγελία από τους διευθυντές των σχολείων που συστεγάζονται στο ΕΠΑΛ.

Μάλιστα, αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα, μετά τις ανάλογες συλλήψεις στη Λαμία, με τη διαφορά ότι σε εκείνη την περίπτωση οι μαθητές οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ για τους συλληφθέντες της Ηγουμενίτσας ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Στο πλευρό των μαθητών τάχθηκε η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας.

Όσον αφορά στη θέση της κυβέρνησης, «σύννομες» χαρακτήρισε τις συλλήψεις στη Λαμία ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Γκιόκα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στη Λαμία, μετά από αναφορά του διευθυντή του σχολείου, ο εισαγγελέας διέταξε την εκκένωση του κτιρίου, συνελήφθησαν 12 ανήλικοι, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι και 8 ενήλικοι, εκ των οποίων 4 εξωσχολικοί.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 20 ημερών για τρεις από τους κατηγορούμενους και 4 μηνών για άλλους τρεις κατηγορούμενους.

«Θέλετε να καταργήσουμε το νόμο; Να κλείνουν το σχολείο 20 παιδιά και άλλα 100 να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα; Θέλετε να παρέμβω ώστε να μην ασκούνται διώξεις από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης; Όλα έγιναν σύννομα και με μεγάλη ανοχή από τον εισαγγελέα και από το δικαστήριο», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση «για κλιμάκωση του αυταρχισμού σε βάρος μιας κινητοποίησης μαθητών» και «προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;