Χωρίς χερσαίες επιχείρησης η συζητούμενη επέμβαση των ΗΠΑ

Οι επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας κατέληξαν σε υπό έγκριση σχέδιο από τα μέλη της για να αποσταλεί στο σώμα της Γερουσίας, το οποίο παρέχει δυνατότητα στρατιωτικής επέμβασης κατά της Συρίας και θα αποτελέσει τη βάση δράσης των ΗΠΑ του Προέδρου Ομπάμα, αν πράγματι η ολομέλεια του Κονγκρέσο τον εξουσιοδοτήσει την επόμενη εβδομάδα για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με το Ρόιτερς τίθεται όριο 60 ημερών για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, με κι υπό προϋποθέσεις 90 ημερών αν αιτιολογηθεί τέτοια ανάγκη, αλλά δεν προβλέπεται σε αυτό οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων της υπερδύναμης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας. Το σχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την επιτροπή την Τετάρτη. Εάν εγκριθεί από την επιτροπή, θα πρέπει να αποσταλεί στην Γερουσία για ψηφοφορία στις 9 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια γραμμή είχε ακολουθήσει νωρίτερα κι υπουργός Εξωτερικών του Ομπάμα Τζων Κέρι, ο οποίος είπε ότι ο Μπάρακ Ομπάμα δεν αναφέρεται σε χερσαίο πόλεμο. Την ίδια στιγμή στα διεθνή ΜΜΕ κυκλοφορεί βιντεοσκοπημένο απόσπασμα από κατάθεση του νυν ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο Κονγκρέσο – από το οποίο σήμερα την άδεια επέμβασης στη Συρία – κατά της επέμβασης της χώρας του επί Προέδρου Νίξον στο Βιετνάμ.

«Που ‘σαι νιότη που έδειχνες πως θα γινόμουν άλλος», σαν να λέμε Mr. John…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;