Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 | Ένα γούρι!

good luck wreath 4

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας μαθητής, ένας αθλητής, ένας καλλιτέχνης και ένας χαρτοπαίκτης;

Μα φυσικά ένα γούρι!

Όταν όλα εξαρτώνται από την απόδοσή μας σε καταστάσεις που είναι έξω από τον έλεγχο μας, τότε η αισιοδοξία που μας δίνει η τυχερή μας μπλούζα, ή ένα οποιοδήποτε άλλο τυχερό αντικείμενο είναι ο μόνος τρόπος για να νιώσουμε δυνατοί και αισιόδοξοι, ακόμα κι αν στο βάθος ξέρουμε καλά πως εμείς οι ίδιοι και μόνο είμαστε που κάνουμε τα πράγματα να πάνε καλά!

Η θεά της τύχης άλλοτε μας χαμογελά κι άλλοτε μας γυρνά την πλάτη, ένα γούρι όμως πάντα μας δίνει την αισιοδοξία πως το καλό θα επαναληφθεί. Αθλητές και τζογαδόροι, μαθητές και καλλιτέχνες πάντα ελπίζουν σε μια καλή επίδοση με τη βοήθεια της τύχης. Ακόμα κι αν ξέρουν πως το αποτέλεσμα είναι πάντα συνδεδεμένο με την ποιότητα της προσπάθειας τους πάντα, η τύχη βοηθά να αξιοποιεί κανείς καλύτερα τις ευκαιρίες.

Από άποψη ψυχολογίας η πίστη μας στην τύχη αποτελεί μια χρήσιμη τελετουργία που μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε απρόσμενα/ τυχαία γεγονότα, αλλά κυρίως να νιώθουμε περισσότερο αισιόδοξοι, όταν οι καταστάσεις είναι πέρα από τον έλεγχο μας.

Αλλά και από άποψη ερευνών (πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ) όσοι άνθρωποι θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό, τείνουν να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας σε ότι κάνουν, ακριβώς επειδή είναι περισσότερο πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Όσοι πιστεύουν πως είναι τυχεροί, είναι και περισσότερο αισιόδοξοι και ως εκ τούτου πιστεύουν περισσότερο στον εαυτό τους.

Τα γούρια και τα φυλαχτά αποτελούν μια πανάρχαια συνήθεια, που θεωρείται ότι καθιερώθηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Οι αρχαίοι έλληνες τα θεωρούσαν μαγικά και πίστευαν πως η χρήση τους βοηθούσε όχι μόνο στην πρόληψη της ατυχίας αλλά κυρίως την επίτευξη του καλού και της ευδαιμονίας.

Χιλιάδες χρόνια μετά οι πειραματικές έρευνες στο πανεπιστήμιο της Κολωνίας έδειξαν πως, όντως η θετική αυτή διάσταση στη χρήση των συμβόλων της τύχης βοηθά τους ανθρώπους να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στα καθήκοντα τους. Η πειραματική μελέτη επιβεβαίωσε όλους εμάς που φοράμε πάντα την ίδια τυχερή μπλούζα ή κουβαλάμε μαζί μας ένα γούρι, όταν πάμε σε κάποια «επικίνδυνη αποστολή»

Η επιστήμη συνηγορεί πως όταν οι άνθρωποι έχουν μαζί το γούρι τους, θέτουν πάντα υψηλότερους στόχους, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές τους και σε κάθε περίπτωση τα πάνε καλύτερα από αυτούς που δεν έχουν γούρι.

Αύριο λοιπόν που εξετάσεις ξεκινούν, μη ξεχάσεις να πάρεις κι εσύ μαζί το γούρι σου! Ακόμα κι αν δεν έχεις διαβάσει πολύ καλά, ένα τυχερό στυλό θα σε βοηθήσει να γράψεις καλύτερα. Αν δεις ότι δεν πιάνει, άλλαξε το γούρι μέχρι να το βρεις.

Κάνε και κανένα τάμα, κάνε και κανένα σταυρό και που ξέρεις μπορεί να πέσουν τα θέματα που έχεις διαβάσει!

Και πάλι καλή επιτυχία!!

Και πρώτα από όλα ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;