Σύμφωνα με τις επιθυμίες της το τελευταίο αντίο των Άγγλων στη Θάτσερ

Με το Μπιγκ Μπεν να σιγεί, αλλά χωρίς πτήσεις στρατιωτικών αεροπλάνων σύμφωνα με την επιθυμία της θανούσας, πραγματοποιήθηκε η τελετή του τελευταίου αποχαιρετισμού της πρώην Πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας «Σιδηράς Κυρίας» Μάργκαρετ Θάτσερ στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ που εκφώνησε επικήδειο λόγο εμφανίστηκε με το σύζυγό της, εκτός διαδικασίας πρωτοκόλλου, προς τιμήν του «τοτέμ» της Σχολής του Σικάγου και του νεοφιλελευθερισμού, ενώ επικήδειο λόγο εκφώνησε και ο νυν Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ενώπιον 2.300 προσκεκλημένων παριστάμενων στην τελετή, ο Βρετανός πρωθυπουργός διάβασε απόσπασμα από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, σύμφωνα με την επιθυμία της Θάτσερ να μιλήσει για εκείνη στην κηδεία της όποιος πρωθυπουργός βρισκόταν στην εξουσία, ενώ το φέρετρό της, το οποίο ήταν καλυμμένο με την βρετανική σημαία, μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Κοινοβουλίου, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες, στον Σέιντ Κλέμεντ Ντέινς και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε κιλίβαντα πυροβόλου και μεταφέρθηκε από άλογα και άνδρες της Βασιλικής Φρουράς στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου η σορός της Μάργκαρετ Θάτσερ μεταφέρθηκε στο Royal Hospital και στη συνέχεια σε κρεματόριο του δυτικού Λονδίνου όπου και θα αποτεφρωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;