Ήρθε το Guardian Witness

Από Irina_def 17 Απριλίου 2013

Η εφημερίδα Guardian αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ιντερνετικό άνοιγμα στη «δημοσιογραφία των πολιτών» χθες, εγκαινιάζοντας μια νέα πλατφόρμα στην οποία ρεπόρτερ θα είναι οι απλοί πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, στο Guardian Witness θα μπορεί κανείς να ανεβάζει βίντεο, φωτογραφίες και άρθρα, αλλά και να βλέπει ό,τι έχουν δημοσιεύσει οι υπόλοιποι χρήστες.

Μάλιστα, η ανάρτηση περιεχόμενου θα γίνεται μέσω ίντερνετ, μέσω smartphone και tablet PC, καθώς έχουν ήδη κυκλοφορήσει από τη Guardian οι απαραίτητες εφαρμογές με λειτουργικό iOS και Android με στόχο την εξασφάλιση πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού από αυτόπτες μάρτυρες που θα καταγράφουν κάθε τέτοιο γεγονός με το κινητό τους τηλέφωνο.

Η εφημερίδα θα «αναθέτει» κάθε εβδομάδα νέα θέματα στους «δημοσιογράφους-πολίτες», τα οποία θα καλύπτουν την τρέχουσα ειδησεογραφία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό και το life style, ενώ παράλληλα, κάθε χρήστης θα μπορεί να αναρτά υλικό που ενδιαφέρει τον ίδιο, πέρα από τις αναθέσεις της εφημερίδας.

Το υλικό που θα ανεβάζουν οι αυτοδίδακτοι ρεπόρτερ θα ελέγχεται από τους συντάκτες της εφημερίδας πριν ανέβει επισήμως στην πλατφόρμα και οι συντάκτες θα συλλέγουν επίσης το καλύτερο υλικό, το οποίο θα φιλοξενείται στο κυρίως σάιτ της εφημερίδας ή ακόμη και στην έντυπη έκδοσή της.

Υπενθυμίζουμε πως το δρόμο για την δημοσιογραφία των πολιτών χάραξε πρώτο το CNN το 2007 με την πλατφόρμα iReport.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ