Η ατζέντα μιας τυχοδιώκτριας... #4

Μόλις μπήκαμε στην πιο ερωτική εβδομάδα του Φλεβάρη και είναι απαραίτητο να οργανωθούμε για να αντεπεξέλθουμε στο πρόγραμμα.

Σήμερα, Δευτέρα και αρχή της εβδομάδας, θέλω κουλτούρα, τέχνη και έρωτα. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, λοιπόν. Είτε με τις λεκτικές είτε με τις οπτικές δηλώσεις του φωτογραφικού φακού του, ο Χέλμουτ Νιούτον αναμφισβήτητα ήξερε να προκαλεί βλέμματα και αντιδράσεις. Οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του στο Λος Άντζελες, ο διάσημος φωτογράφος έχει την πρώτη του αναδρομική στην Ελλάδα. Ευκαιρία να δείτε και από κοντά τα περίφημα γυμνά του, όπως και πολλά ακόμα έργα από τις βασικές θεματικές του, στην έκθεση που «τρέχει» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Πιο αργά, κατά τις 21.30 περάστε να ακούσετε και τη Banda Valeu live στο Baba Au Rum.
Βραζιλιάνικη μουσική, bossa nova, samba αλλά και άλλοι εξωτικοί ρυθμοί μπλέκουν με την jazz φτιάχνοντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Αύριο, Τρίτη, “Δύο Χρόνια το πολύ” στο Κοο Κοο. Ο Πέτρος Λαγούτης, η Sofita και ο Κώστας Καρυπίδης παρουσιάζουν μια τραγουδιστή μουσική ιστορία, για τον πόνο του έρωτα. Οι τρεις τους αποτελούν τις τρεις πλευρές ενός ήρωα: το Παιδί, τον Πειρασμό και τον Σοφό και μαζί κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο του Έρωτα, άλλοτε με χιούμορ κι άλλοτε με φαντασία σε μια παράσταση, όπου για πρώτη φορά συνυπάρχουν ο Λόγος, η Μουσική και η Μαγεία. (Εισιτήριο: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί)

Η Τετάρτη μας; Ερωτική, σεξουαλική και ακατάλληλη γι’ ανηλίκους: έχει ήδη ανάψει φωτιές η άγρια εκδοχή του Κωνσταντίνου Ρήγου πάνω στο –γνωστό και από τον κινηματογράφο– έργο του Αλέκου Γαλανού «Τα κόκκινα φανάρια». Στο Εθνικό Θέατρο, εν μέσω σκηνών γυμνού, pole dancing, electro-beat ασμάτων και πολύ πάθους, ξετυλίγονται η άτυχη ζωή και οι ακόμη πιο άτυχοι έρωτες τεσσάρων ιερόδουλων στην Τρούμπα του ’60. (ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΞ – ΣΚΗΝΗ “ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ”, Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210 3305074)

Από την άλλη, την Πέμπτη έχει πολλά δρώμενα για όλα τα γούστα.

  • Gazarte: Jazzy αισθησιασμός στο μάξιμουμ! Ο πρωτοπόρος JD Walter έρχεται ξανά από τη Νέα Υόρκη στις 14 του μήνα κι ερμηνεύει μαζί με κορυφαίους Έλληνες jazzmen ό,τι καλύτερο περιέχει το «Great American Jazz Songbook» αλλά και τις πιο ερωτικές διασκευές των Sting, Paul Simon, Van Morrison, Earth Wind & Fire κ.λπ. Ο Άγιος Βαλεντίνος αγαπά την jazz και μας το αποδεικνύει στο «Gazarte».
  • Six D.O.G.S.: Νηφάλιοι ή όχι, η ευκαιρία να βρείτε ταίρι σάς περιμένει στο Μοναστηράκι. Στο «Six D.O.G.S.» (Αβραμιώτου 6-8) η ομάδα Το Ροζ Ελάφι θα σας ποτίσει μια θάλασσα αλκοόλ και θα σας ρίξει στο «Ραντεβού στα Τύφλα» (ο τόνος στο ύψιλον, καθώς μοναδική προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στο παιχνίδι γνωριμιών είναι να έχεις πιει). Ακόμα κι αν δεν προκύψει… έρωτας, θα βγει πολύ γέλιο. Μπορείς να πάρεις μέρος (δηλώνοντας συμμετοχή στο rozelafi@hotmail.gr) ή να έρθεις ως θεατής.
  • Frown Tails: Στήνεται το date_bar, ένα διαδραστικό παιχνίδι εμπνευσμένο από τη μεθοδολογία των dating websites. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει μέχρι τις 14/2 το ερωτηματολόγιο που θα αναρτηθεί στο http://frowntails.blogspot.gr.

Και έρχεται η Παρασκευή με κλικ στον έρωτα από τη φωτογραφική παρέα του METApolis στο χώρο της (Αιόλου 48-50). Χρησιμοποιώντας τα κινητά τηλέφωνα ή τις ψηφιακές μηχανές τους, 88 μέλη της ομάδας αποτυπώνουν και αποδομούν τον Έρωτα-InstaLove «με ένα ποτάμι από εικόνες που περιγράφουν το παρόν μας και συγχρόνως τις αναμνήσεις μας, όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουν τα φωτογραφικά άλμπουμ».

Το Σάββατο στην Τεχνόπολη στις 18.00 έχει προβολή της ταινίας «Το Εργοστάσιο» του Τάσου Ψαρρά, ενώ στις 20.00 θα δείξει τις «Μεγαλουπόλεις» (Megacities) (αγγλικοί Υπότιτλοι, Ντοκιμαντέρ, Αυστρία-Ελβετία, 1998, έγχρ, 90΄) του Michael Glawogger γύρω από την κοινωνική επισφάλεια στη Βομβάη, το Μέξικο Σίτυ, τη Μόσχα και τη Νέα Υόρκη.  Όλα αυτά στα τα εγκαίνια του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, στο αφιέρωμα με τίτλο «Οι τέχνες συναντούν τη Βιομηχανία».

Την Κυριακή, η εβδομάδα κλείνει με μια μοναδική παράσταση, βασισμένη στο αριστούργημα του Γ. Χορτάτση. Τρεις γυναίκες επί σκηνής – Tρεις μάσκες – Tρεις συγκλονιστικές ερμηνείες. Ανθρωποι που απαγορεύεται να ερωτευτούν, πάθος, ύβρις και η εξουσία που διαχρονικά καταχράται τη δύναμή της και μένει ατιμώρητη. Μια παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. (Ώρα έναρξης: 21:00, Αίθουσα: Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης)

Να περάσετε υπέροχα και πολύ ερωτικά και τα ξαναλέμε την άλλη Δευτέρα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

21-05-2024

Καλαμαρια

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;