Αλλαγή ονόματος προτείνουν και πάλι στον Βενιζέλο

Στο προσκήνιο οι τριαντάρηδες του προέδρου

Μήνας ιδιαίτερος κρίσιμος ο Φεβρουάριος για την επιβίωση και συνέχεια του κομματικού κυβερνητικού εταίρου ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Ευ. Βενιζέλου. Ο λόγος; Μα, φυσικά, το συνέδριο του κόμματος στο τέλος του μηνός. Ήδη στην προσυνεδριακή διαδικασία της Θεσσαλονίκης διατυπώθηκαν το Σαββατοκύριακο τα βασικά θέματα συμφωνιών και αποκλίσεων, με κεντρικό και εκείνο της μη συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση(!) που τέθηκε από τον Κ. Σκανδαλίδη με συνέντευξή του στο «Βήμα», ενώ και η Φ. Γεννηματά θεωρείται ως πρόσωπο που μπορεί να ηγηθεί τάσης ενός πιο φιλο-κοινωνικού προφίλ του κόμματος.

Δύσκολο εγχείρημα, οπωσδήποτε, η διεξαγωγή ενός επιτυχημένου συνεδρίου γι’ αυτό και στο προεδρικό τραπέζι πέφτουν διάφορες ιδέες. Είναι φανερό ότι η μείωση των ακτινών κι ο γενικότερος… εκμοντερνισμός του σήματος του πράσινου ήλιου δεν απέδωσε ιδιαίτερα σε πολιτική επιρροή. Μέλη της Νεολαίας προτείνουν στην ηγετική ομάδα να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα, δηλαδή, στην αλλαγή του “brand” «ΠΑΣΟΚ», σε μια ύστατη προσπάθεια να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τα άλλα κεντρώα και κεντροαριστερά κόμματα και σχηματισμούς, αλλά και με την κοινωνία, η οποία εκτιμούν ότι θα έβλεπε θετικά την αυτοκριτική που συμβολίζει η αλλαγή ονομασίας, παρότι κάτι τέτοιο απορρίφθηκε καταστατικά στη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου.

Άλλη προτεραιότητα της ηγετικής ομάδας η ανανέωση σε επίπεδο προσώπων, με τη γενιά των τριαντάρηδων να έχει την τιμητική της και με πρόσωπα όπως οι κ.κ. Ν. Ανδρουλάκης, Κυρ. Πιερρακάκης, Κ. Πανταζής, Π. Κολιοστάσης κ.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;