Δίωξη σε Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείμματος

Πολλαπλασιάζονται τα «μπλεξίματα» Παπακωνσταντίνου, τα «χαρτιά» του θα πρέπει να ανοίξει για το θέμα και ο Γ. Παπανδρέου

Ποινική δίωξη για την υπόθεση διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, σύμφωνα με τις γνωστές καταγγελίες της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά μέλους τότε του Δ.Σ., άσκησε σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δυο ακόμη μελών της, των κ.κ. Γεωργίου, Μολφέτα και της κ. Ξενάκη, αντίστοιχα, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Οι ποινικές διώξεις αφορούν στα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του δημοσίου, ενώ για τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το αδίκημα για το οποίο ζητείται η άσκηση δίωξης είναι αυτό της παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Εύλογο είναι ότι με την προώθηση της συγκεκριμένης δίωξης ανοίγει νέος «ασκός του εώλου» για τον πρώην «τσάρο» κ. Παπακωνσταντίνου πολιτικό πρϊστάμενο εκείνη την περίοδο του κ. Γεωργίου, ενώ επειδή η υπόθεση αφορά συνολικά στην πορεία της χώρας προς την έξοδό της από τις αγορές και την είσοδό της προς το μηχανισμό στήριξης των Ε.Ε. – ΔΝΤ προφανές είναι ότι θα πρόκειται για ζήτημα που θα πρέπει να πάρει θέση και ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;