Μία τραγική ιστορία δίδυμων αδερφών, που κατέληξε στην ευθανασία

Είναι μερικές φόρες, που όσο και να λέμε ότι πρέπει να αισιοδοξούμε και ότι η ζωή είναι ένα δώρο, η απόγνωση σε κατακλύζει και η ευθανασία, ακούγεται… λογική.

Η ιστορία μας έρχεται από το Βέλγιο. Πρόκειται για δίδυμα αδέρφια ηλικίας 45 ετών και η περίπτωσή τους είναι μοναδική στα χρονικά της ευθανασίας, αφού  δεν έπασχαν από τελικού σταδίου νόσο ούτε υπέφεραν από σωματικούς πόνους που καθιστούσαν τη ζωή τους μαρτύριο.

Γεννήθηκαν κωφάλαλοι. Σαν να μην τους έφτανε αυτό, παρουσίασαν ένα πρόβλημα στην όρασή τους και τους ανακοινώθηκε ότι θα κατέληγαν τυφλοί…

Αποφάσισαν λοιπόν, πως αφού δεν θα μπορούν να επικοινωνούν ούτε καν μεταξύ τους, η ευθανασία ήταν η τελική λύση.

Ο δρ Νταβίντ Ντυφούρ, ο οποίος επόπτευσε την ευθανασία, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό RTL ότι οι δίδυμοι έλαβαν την απόφασή τους «εν πλήρει συνειδήσει».

Όπως είπε ήταν «πολύ χαρούμενοι» και, αφού ήπιαν τον τελευταίο τους καφέ μαζί και συζήτησαν επί πολλή ώρα, αποχαιρέτησαν τους γονείς τους και πήγαν στον θάλαμο όπου έγινε η ένεση.

Η ευθανασία είναι νόμιμη στο Βέλγιο, εάν εκείνος που λαμβάνει την απόφαση μπορεί να καταστήσει σαφείς τις επιθυμίες του και βιώνει αβάσταχτο πόνο σύμφωνα με την κρίση του γιατρού του.

Η ευθανασία έγινε στις 14 Δεκεμβρίου 2012.

Τραγωδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;