ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ | Συνδιάσκεψη μετατροπής του σε κόμμα

Με ώρα έναρξης τις 7 μ.μ. αρχίζει τις εργασίες της η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μετά τη μαζικών εγγραφών και εκλογής αντιπροσώπων ξενικά η Συνδιάσκεψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο να οδηγήσει στο Συνέδριο των αρχών του νέου έτους, στο οποίο έχει τεθεί ο στόχος της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε ενιαίο κόμμα ή καλύτερα της ουσιαστικής μετατροπής του σε ενιαίο πολιτικό φορέα, καθώς τυπικά έχει ήδη πραγματοποιηθεί η μετεξέλιξή του σε κόμμα από τις προηγηθείσες εκλογές του Ιουνίου και προκειμένου να λάμβανε το μνόνους εδρών του πρώτου κόμματος αν κέρδιζε τις εκλογές.

Την έναρξη θα κηρύξει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αύριο θα λάβουν το λόγο τα μελή της Συνδιάσκεψης. Η εναρκτήρια του κ. Τσίπρα θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από την ΕΤ-1.

Σε δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δήλωσε προ ημερών για τη Συνδιάσκεψη:

«Περισσότερο από ποτέ, συνειδητοποιούμε τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε η χώρα στις 17 Ιούνη. Από εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη, δυστυχώς παραμένουμε η χώρα εκείνη που σήμερα απειλείται και απαξιώνεται περισσότερο. Με μια κυβέρνηση που επιμένει στη στρατηγική της υποτέλειας.

Από εκεί που θα ήμασταν η χώρα από την οποία θα ξεκινούσαν εξελίξεις ανατροπής προς όφελος των λαών σε όλη την Ευρώπη, γινόμαστε η χώρα που εισπράττει ήττες με έναν πρωθυπουργό ο οποίος αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα.

Από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής, εισπράττει ήττες. Tο Eurogroup απέτυχε να αποφασίσει, η Σύνοδος Κορυφής απέτυχε να καταλήξει σε απόφαση για τον προϋπολογισμό, η Ευρώπη φτάνει στα όρια της, βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Όλοι θέτουν τους όρους τους, διεκδικούν, διαπραγματεύονται και μόνο ο έλληνας πρωθυπουργός δεν θέτει όρους, δεν διαπραγματεύεται, δεν διεκδικεί.

Έφτασε, όμως, η ώρα ο ελληνικός λαός να ανακτήσει τη δυναμική διαπραγμάτευσης της χώρας. Έφτασε και κοντοζυγώνει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα γίνει μπροστάρης σε μια μεγάλη ανατροπή σε όλη την Ευρώπη και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε.

Δημιουργούμε δημοκρατικές δομές, απευθυνόμαστε στο λαό, καλούμε το λαό όχι μόνο να μας υποστηρίζει και να εναποθέτει ελπίδες, αλλά να συμπράττει μαζί μας, να συνθέτει, να συναποφασίζει μαζί μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
75'
1 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
75'
2 - 0
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
1'
62 - 48
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;