ΗΠΑ | «Νίκη» για Ομπάμα το τρίτο ντιμπέιτ

Μπορεί ο Μιτ Ρόμνεϊ να μπήκε πολύ δυναμικά στον χορό των φετινών ντιμπέιτ για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα όμως διατήρησε τη στρατηγική του και με ένα επιθετικό κρεσέντο στο χθεσινή, τρίτη και τελευταία τηλεμαχία τους, πήρε τελικά το προβάδισμα των πολυπόθητων ποσοστών.

«Κάθε φορά που εκφράζετε μία άποψη, κάνετε λάθος. Είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πάει στο Ιράκ, αν και δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πάντοτε στρατιώτες στο Ιράκ», δήλωσε ευθέως ο Μπαράκ Ομπάμα στον αντίπαλό του. Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ προβάλλει την τήρηση της υπόσχεσής του για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.

«Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής θα έλεγε κανείς ότι θέλετε να εισαγάγετε πολιτικές της δεκαετίας του ’80», σχολίασε ειρωνικά ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό από τον Μιτ Ρόμνεϊ της Ρωσίας ως του μεγαλύτερου εχθρού των ΗΠΑ και κάνοντας λόγο για απομεινάρια του ψυχρού πολέμου.

«Αρχικά είπατε ότι δεν πρέπει να έχουμε χρονοδιάγραμμα στο Αφγανιστάν, στη συνέχεια είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε. Τώρα λέτε ίσως, εξαρτάται, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο κάνετε λάθος, αλλά στέλνετε και μπερδεμένα μηνύματα στους στρατιώτες μας και στους συμμάχους μας», είπε συνεχίζοντας την επίθεση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε κοροϊδευτικά στον αντίπαλό του, όταν εκείνος ισχυρίσθηκε ότι το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό δεν διέθετε ποτέ λιγότερα πλοία από το 1917, θυμίζοντάς του ότι οι ΗΠΑ «έχουν επίσης λιγότερα άλογα και ξιφολόγχες».

Η εξωτερική πολιτική ήταν ανέκαθεν ένα φλέγον θέμα για τη διεκδίκηση της προεδρίας και βάσει των αποτελεσμάτων από δημοσκοπήσεις που έγιναν, ο Ομπάμα κέρδισε το στοίχημα με τον λαό του καθώς δημοσκοπήσεις τον δείχνουν πλέον μπροστά με ποσοστό 48% έναντι 40% του Ρόμνεϊ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

20-05-2024

Χερσονησος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;