Δυναμική παρέμβαση Ολάντ υπέρ Ελλάδας!

 

Ο Φρανσουά Ολάντ στην πρώτη συνέντευξη του στον αγγλικό Τύπο από την ορκωμοσία του στο προεδρικό αξίωμα, εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του με τη Γερμανική πλευρά σε ό,τι αφορά το χειρισμό της ευρωπαϊκής κρίσης και το κινδύνους που κρύβει η ακολουθούμενη πολιτική σκληρής λιτότητας για το μέλλον της Ένωσης  Ο Γάλλος Πρόεδρος ξεκαθαρίζει προς την κ. Μέρκελ ότι όσο επικίνδυνο είναι το ζήτημα το ζήτημα του χρέους και των ελλειμμάτων των χωρών, το ίδιο και επικίνδυνο για την ευρωπαϊκή σταθερότητα και συνέχεια η πνιγηρή αντιμετώπιση των χρεωμένων χωρών από τις πιο εύρωστες.

Στη βαρυσήμαντη συνέντευξη του, ο κ. Ολάντ καλεί τη γερμανίδα καγκελάριο να αποσύνδεση την εξέλιξη της ευρωπαϊκής υπόθεσης από τα εσωτερικά και εκλογικά της της χώρας, να κοιτάξει περισσότερο προς πολιτικές ευρωπαϊκής πολιτικής ολοκλήρωσης, να εγγυηθεί με απολύτως σαφή τρόπο την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να αποδεχθεί τα ευνοϊκά για τις πιο αδύναμες ευρωπαϊκές χώρες συμπεφωνημένα του Συμβουλίου Κορυφής του Ιουνίου. Τα παραπάνω θεωρεί ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους βασικές προϋποθέσεις για να γεφυρωθεί το χάσμα στη πολιτική Βερολίνου – Παρισιού  όσο και της Γερμανίας με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που παραδέχθηκε ευθαρσώς ότι υπάρχει.

Στην Αθήνα και την κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά, ασφαλώς, και θεωρούν την παρέμβαση του Γάλλου ηγέτη ως πολύ σημαντική και χρήσιμη. Ελπίζουν, μάλιστα, πολύ σύντομα να διαφανούν ξεκάθαρα τα θετικά αποτελέσματα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;