Ο Κ. Παταβούκας απαντά στο neolaia.gr

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής σας εκστρατείας, ποια είναι τα κυριότερα ζητήματα που συζητάτε με τους νέους;

Συνήθως 9 στις 10 φορές το θέμα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας τους απασχολεί. Μόλις μιλήσουμε γιαυτό και δουν ότι δεν αναμασάω τα ίδια και τα ίδια μπορεί και να μιλήσουμε για λίγο μπάσκετ.

Έχουν να σηκώσουν μεγάλο βάρος. Προσπαθείτε να τους κατευνάσετε;

Δεν είναι ο σκοπός να χαλαρώσουν, το αντίθετο θα έλεγα. Εγώ απλώς τους βάζω μέσα στη δράση, μέσα στο πρόγραμμα. Δεν είναι εκείνοι τα θύματα κι οι άλλοι οι Μεσσίες. Πιστεύω πάρα πολύ στη δυναμική των νέων. Είναι πραγματικά το κλειδί για το μέλλον όλων μας. Στο μέλλον των παιδιών μας θα ζήσουμε κι εμείς. Τους νέους τους σέβομαι, είναι διορατικοί, μαθαίνω πιο πολλά εγώ από κείνους με έναν καφέ παρά εκείνοι με μένα… στόχος είναι να μπουν στη δράση γιατί η μεγαλύτερη ζημιά της εποχής είναι η απάθεια στην οποία τους ρίξαμε κι αυτή είναι η άμυνα τους, το να απέχουν. Αλλά αυτό είναι κόντρα στη φύση γιατί οι νέοι πρέπει να είναι μπροστά. Το θέμα της παιδείας και της ανεργίας είναι αυτό που τους απασχολεί πιο πολύ.

Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;

Ότι μπορώ με μια δυνατή εκπροσώπηση του νομού στο κέντρα αποφάσεων κι ακόμη παραπάνω. Καταρχήν η πρώτη επένδυση σε ένα μέλλον δυνατού ενήλικα είναι η μόρφωση του ως παιδί. Διαλέγοντας το παρόν που ζούμε φτιάχνουμε το μέλλον που θα ζήσουμε. Δωρεάν αλλά κι επαρκής παιδεία. Αυτά θα μου πείτε έχουν ξανακουστεί. Τώρα όμως πάμε ξανά να εξασφαλίσουμε τα πρωταρχικά. Να βγούμε από την κρίση για να υπάρχει παιδεία. Εκπαίδευση και να είναι δωρεάν κι ανταγωνιστική. Δε φτάνει μόνο το ένα. Από το δημοτικό ως το πανεπιστήμιο. Και δυνατή θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, για να μπορεί ισότιμα να είναι εκεί είτε ως φοιτητής είτε για να βρει δουλειά. Δυναμώνουμε την παιδεία στην περιφέρεια. Και την ανάπτυξη στην περιφέρεια. Για να μη νιώθει ότι αναγκαστικά πρέπει να φύγει για την Αθήνα. Να έχει κίνητρα εδώ στον τόπο του. Και επικοινωνούμε σωστά το πρόγραμμα νέων αγροτών, γιατί εκεί υπάρχουν ευκαιρίες και ο νέος αγρότης είναι

καταρτισμένος, έχει βοήθεια από προγράμματα ΕΣΠΑ, έχει κίνητρα κι ως μορφωμένος έχει πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες. Άρα μπορεί να έχει σύγχρονο προφίλ, να κερδίσει χρήματα να αναδείξει τα προϊόντα του έξω. Κι ο τουρισμός αν πετύχει σα στοίχημα στην περιοχή δημιουργεί ευκαιρίες για νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Έχετε σαφές πρόγραμμα δηλαδή;

Αλλιώς που πάμε; Τελείωσαν τα γενικόλογα. Κι όλα αυτά έχουν κέντρο τον Τρικαλινό νέο κυρίως για να μην αφήνουμε έξω κι άλλες ηλικίες, αλλά ναι, πρώτα οι νέοι.

Λέγεται ότι είστε γνώστης των social media και τα χρησιμοποιείτε στην πολιτική

Αναγνωρίζω τη δύναμη του ίντερνετ και ακόμη πιο πολύ την δύναμη επικοινωνίας που έχουν στη νεολαία. Αν μιλάς τη γλώσσα τους, όσο γίνεται γιατί δεν είμαι έφηβος, τότε μπορείς να καταλάβεις τι λένε και κυρίως εκείνοι τι λες εσύ…

Είστε αισιόδοξος;

Είναι δύναμη η αισιοδοξία αν συνδυαστεί με γνώση, εμπειρία, όραμα και σωστή δουλειά. Θα τα καταφέρουμε το στοίχημα είναι να είμαστε ενωμένοι και εστιασμένοι στο στόχο. Ήδη πετύχαμε πολλά. Δε θέλει σκυμμένο κεφάλι, θέλει πίστη στο στόχο και επιμονή.

Η εικόνα που έχουμε ως τώρα μια ανάσα πριν τις εκλογές σας θέλει να έχετε πρωτιά τι λέτε γιαυτό;

Τα ακούω κι εγώ αυτά και με χαροποιούν. Στην πολιτική και δη στον τόπο μου ήρθα για να βοηθήσω όχι για προσωπικά συμφέροντα. Θέλω την εκλογή γιατί πιστεύω πως συγκεντρώνω τις δυνατότητες για μια δυνατή εκπροσώπηση στα κέντρα αποφάσεων για υλοποιηθούν όσα πριν λέγαμε. Πρώτα ο τόπος, πρώτα οι νέοι.

Ο Κ. Παταβούκας, κατεβαίνει ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Τρικάλων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;