Απόψεις | Οι θετικές απόρροιες της κρίσης

Η οικονομική κρίση, η ανεργία, οι συνεχείς λαθεμένες αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα, τα λάθη στον τομέα της Παιδείας, οι χαμηλοί μισθοί είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε…

Οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν συνεχώς και τα άσχημα νέα έχουν γίνει ρουτίνα της καθημερινότητα μας…

Αυτό όμως που κυρίως μας απασχολεί είναι το πως θα ξεφύγουμε από το βούρκο που έχουμε βυθιστεί και πως θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε σε πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως οικονομικό επίπεδο.

Τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, έχουμε παρατηρήσει και έχουμε αντιληφθεί πως οι μεγάλες κρίσεις φέρνουν και κάποια θετικά αποτελέσματα τα οποία έχουν ως βάση τους τη δημιουργία, την ανασύνταξη και την αναθεώρηση των καταστάσεων στη ζωή μας και βέβαια δεδομένου πως μόνο έτσι αφυπνίζεται ο Έλληνας ίσως η άσχημη αυτή περίοδος να φέρει πολλές καλές και θετικές αλλαγές στο γενικότερο τρόπο ζωής μας.

Η ανάγκη του να ξεφύγουμε από τα προβλήματα δημιουργεί πολλές ιδέες που τελικά μπορούν να έχουν αντίκρισμα και οι αλλαγές αυτές αφορούν στην τέχνη, αλλά και σε πιο παραγωγικούς τομείς.

Οι νέοι προτιμούν πλέον να αντιδρούν σε παλαιότερες «ακριβές» αλλά κάθε άλλο ποιοτικές καλλιτεχνικές συμπεριφορές που ολοένα και περισσότερο ασχολούνται με διάφορες μορφές τέχνης που είναι και σχετικά «φτηνές» και συνάμα «ανεβάζουν» το πολιτιστικό μας επίπεδο.

Ακόμα, υπάρχουν και δημιουργικά «μυαλά» που βρίσκουν καλές ιδέες για επιχειρήσεις που αποφέρουν κέρδη και εμπνέουν και άλλους ανθρώπους να τολμήσουν καινοτόμες και διαφορετικές ιδέες πάνω σε θέματα επιχειρήσεων.

Ένα ακόμα καλό είναι πως και το κράτος προβαίνει σε αλλαγές καθώς οι καταστάσεις το απαιτούν για αυτό και έχουν φτιαχτεί πολλά πάρκα, έχουν κινητοποιηθεί πολλοί δημόσιοι φορείς που ασχολούνται με δραστηριότητες Δήμων και βέβαια επιτέλους ασχολούμαστε και με το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε ανεκμετάλλευτες ιστορικές περιοχές της Αθήνας!..

Όλα αυτά ίσως δεν θα γίνονταν αν δεν φτάναμε σε οικονομικό αδιέξοδο..

Βέβαια, δεν ισχυριζόμαστε πως η γενικότερη κρίση που βιώνουμε είναι αναγκαία, αλλά σίγουρα ήταν ένα «σπρώξιμο» για να κινητοποιηθούμε και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και να ανασυνταχθούμε παράλληλα με άλλες χώρες του εξωτερικού…

Ας ελπίσουμε πως δεν θα πέσουμε πάλι λήθαργο και πως όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο καιρό θα είναι ένα δυνατό ερέθισμα που θα μας κρατάει σε εγρήγορση…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;