Τα πιο ασυνήθιστα Χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο!

Τα Χριστούγεννα, έτσι όπως τα βιώνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα, είναι λίγο συντηρητικά σε σχέση με εθιμοτυπικά που θα δούμε πιο κάτω από άλλες χώρες! Όταν εμείς φτιάχνουμε σοκολατάκια, μελομακάρονια  και κουραμπιέδες, οι άλλοι στολίζουν τα δέντρα τους με αράχνες! Εμείς εδώ το πιο extreme πράγμα που έχουμε θαρρώ ότι είναι που πιστεύουμε ότι έρχονται οι καλικάντζαροι και τους πετάμε ξεροτήγανα.

Ας δούμε μερικά από τα πιο περίεργα και αστεία, κάποιες φορές, έθιμα που συμβαίνουν στον κόσμο τα Χριστούγεννα.

Νορβηγία: Φαίνεται να πιστεύουν στις μάγισσες που ίπτανται στις σκούπες τους και οι νοικοκυρές των σπιτιών κάθε Παραμονή Χριστουγέννων τις κρύβουν μην τυχόν και ξεμείνει κάποια μάγισσα και τους τις αρπάξει!
Καταλονία: Μην προτρέξετε να υποθέσετε ότι οι άνθρωποι εκεί ξεβρακώνονται κάθε Χριστούγεννα! Τοποθετούν αυτό το αγαλματάκι, το οποίο κάνει την ανάγκη του, μέσα στη φάτνη του Χριστού. Συμβολίζει την ευφορία της γης, είναι μια ενέργεια που λιπαίνει τη γη!
Αυστρία: Το τερατόμορφο αυτό πλάσμα είναι ο συνέταιρος του Άγιου Βασίλη! Ναι καλά ακούσατε! Αναλαμβάνει κάθε χρόνο να "τιμωρήσει" τα κακά παιδιά, στα οποία ο Άγιος Βασίλης δεν επισκέπτεται. Γι' αυτό ήσασταν φρόνιμοι φέτος?"
Ουκρανία: Αποτελεί παραδοσιακό στολίδι στη χώρα και μάλιστα θεωρείται γούρι και καλότυχο. Τι να πούμε? Περί γούστου και τα στολίδια!
Ιταλία: Η γνωστή Μπεφάνα, η οποία στην Ιταλία αντικαθιστά τον Άγιο Βασίλη! όχι ο Άγιος δεν σνομπάρει τη συγκεκριμένη χώρα αλλά μάλλον έρχεται δεύτερος στις καρδιές των μικρών παιδιών!
Ολλανδία: Ο μαύρος Πιτ, ο σκλάβος βοηθός του Άγιου Βασίλη! Το έθιμο λέει ότι όποιος δεν είναι φρόνιμος θα τον πιάσει ο μαύρος Πιτ, θα τον βάλει στη σακούλα και θα τον πάρει στην Ισπανία, εκεί όπου παραδοσιακά είναι το σπίτι του Ολλανδού Άγιου Βασίλη!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;