Έρευνα | Κατηγοριοποιώντας τους ανθρώπους ανάλογα με τα δώρα!

Στο συμπέρασμα ότι τα δώρα αποτελούν τον καθρέφτη της προσωπικότητας του ατόμου που τα κάνει, κατέληξε η έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Τους κατηγοριοποίησε λοιπόν, ως εξής:

Εκείνοι που κάνουν δώρα «με την ψυχή τους»

Είναι αυτοί που μπορούν να υπερβάλλουν με άνεση. Βαθύτατα συναισθηματικοί τύποι, αδιαφορούν για το κόστος των δώρων, αγοράζουν μόνο με βάση τη δύναμη των συναισθημάτων που προκαλεί στη ψυχή τους ο παραλήπτης.

Εκείνοι που κάνουν δώρα στηριζόμενοι στο γούστο τους

Πρόκειται για τα άτομα, που αγοράζουν δώρο σκεπτόμενοι το δικό τους γούστο και όχι αυτό του παραλήπτη. Πρόκειται για εγωκεντρικά άτομα, που πιστεύουν ότι αποτελούν το επίκεντρο του πλανήτη. Βαθύτατα προβληματικά στην κοινωνική τους συμπεριφορά.

Εκείνοι που δημιουργούν λίστα, την οποία προετοιμάζουν με κόπο και σύνεση

Εδώ δεν εντυπωσιαζόμαστε από την έρευνα. Πρόκειται για άτομα που η οργάνωση αποτελεί αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Χρειάζονται πολύ χρόνο ωστόσο προκειμένου να πάρουν την κάθε τους απόφαση.

Εκείνοι που αγοράζουν δώρα κλισέ και τυποποιημένα.

Επιμενουν στις σίγουρες λύσεις και στα συντηρητικά πρότυπα, αδιαφορούν για τις προκλήσεις και για το καινούργιο, δεν ρισκάρουν και δεν διακρίνονται για την τεχνοκρατική διαχειριση του προγράμματός τους. Είναι τυπικοί και δεν επιθυμούν συναισθηματική εμπλοκή στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις. Ωστόσο δίνουν αξία στη διαδικασία του δώρου, το οποίο δεν θεωρούν αναγκαίο κακό.

Εκείνοι που αγοράζουν δώρα την τελευταία στιγμή.

Για αυτούς τα δώρα δεν είναι κάτι σημαντικό. Έχουν δικαιολογίες στο “τσεπάκι” σε περίπτωση που φτάσουν με άδεια χέρια, ενώ το φακελάκι με χρήματα, αποτελεί η πιο αξιόπιστη επιλογή τους. Που να τρέχεις τώρα..

Εγώ πάλι πιστεύω, πως η έρευνα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο, πως κάποιος μπορεί να αφιερώνει διαφορετικό χρόνο για την απόκτηση δώρου, για διαφορετικό αποδέκτη. Αμφισβητώ δηλαδή τα αποτελέσματα της έρευνας… (ιεροσυλίες..)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;