Διεθνής Τύπος | Όλοι μιλούν για το δημοψήφισμα!

Πρωτο θέμα στα περισσότερα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η απόφαση του κ. Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Αναλυτικότερα, η αγωνία, η καταστροφολογία και οι έντονες απορίες αποτελούν τους τρεις άξονες στους οποίους κινούνται τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ.

Ακολουθούν τα σχόλια των ξένων ΜΜΕ για την Ελλάδα:

Liberation

ΧΑΟΣ. Το χαρακτηριστικό αυτό τίτλο διάλεξε η εφημερίδα προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη. Παράλληλα, σημειώνει ότι το δημοψήφισμα αποσταθεροποιεί τις αγορές, ενώ υπογραμμίζει ότι η Αθήνα «παίζει κορόνα – γράμματα» το ενιαίο νόμισμα και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, προσθέτει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αιφνιδίασε τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Le Monde

Στο ίδιο καυστικό μήκος κύματος κινείται και η Le Monde, το κεντρικό άρθρο της οποίας έχει τίτλο: «Ποια μύγα τσίμπησε το Γιώργο Παπανδρέου;». Όπως καταλαβαίνουμε, οξεία κριτική ασκείται από την εφημερίδα στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Θέλει να δικαιώσει εκείνους στη Γερμανία και αλλού που μετανιώνουν για την παρουσία της χώρας του στην Ευρωζώνη

αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Le Figaro

«Σεισμός σε όλη την Ευρώπη»

Αυτή η φράση ξεχωρίζει από τη Le Figaro, η οποία επισημαίνει ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

The Guardian

Η ελληνική κυβέρνηση ταλαντεύεται στο χείλος της κατάρρευσης μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για δημοψήφισμα

αναφέρει η The Guardian. Επιπροσθέτως, Γαλλία και Γερμανία παλεύουν για να σώσουν το κοινό νόμισμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ η Ευρώπη βυθίζεται στην αναταραχή λίγες ημέρες μετά την συμφωνία διάσωσης.

Times

Τις αγορές καταστρέφει η ελληνική κρίση, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times. Στη συνέχεια, τονίζεται ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη.

Wall Street Journal

Αντιμέτωπη με το πολιτικο χάος βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αφού θεωρεί ότι το δημοψήφισμα είναι ικανό να ρίξει την κυβέρνηση. Παράλληλα, στο κενό πέφτουν οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιορισμό της κρίσης, εξαιτίας της απόφασης του κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

New York Times

Η λιτότητα δοκιμάζεται, καθώς οι Έλληνες αμφισβητούν τους δεσμούς τους με το ευρώ

υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Financial Times

Αγώνα δρόμου κάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ώστε να σωθεί το ενιαίο νόμισμα, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Επιπροσθέτως, σχολιάζεται η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των G20.

Deutsche Welle

Καταστροφικό θα είναι το δημοψήφισμα για την Ελλάδα, καθώς θα την οδηγήσει εκτός Ευρωζώνης, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Παράλληλα, σχολιάζει τα σενάρια για πτώχευση και κατάρρευση του κυβερνητικού σχήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;